Dolar 32,3258
Euro 34,8332
Altın 2.394,20
BİST 10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Afyon 15°C
Hafif Yağmurlu
Afyon
15°C
Hafif Yağmurlu
Cts 12°C
Paz 17°C
Pts 19°C
Sal 22°C

Uzaktan Eğitim Sertifika Programları

Uzaktan Eğitim Sertifika Programları
2

Teknolojinin gelişmesiyle eğitim alanında da değiş yaşanmaya devam ediyor. Önceleri sadece eğitim kurumlarında yüz yüze yapılan eğitim öğretim faaliyetleri artık sanal ortamlarda da yapılmaya başlandı. İhtiyaç duyulabilecek her alanda isteklilere uzaktan eğitimle sertifika verilmeye başlandı. Bu eğitimlerde aynı zamanda uygulamalı dersler de verilerek meslekte karşılaşabilecekleri olası problemler hakkında bilgi sahibi ve tecrübe edinildi.

Kurumsal Web Tasarım

Eğitim bitiminde uygulanan sınav sonucunda geçer not alanlar sertifika almaya hak kazandı. Bu sertifikalar sayesinde pek çok vatandaş iş imkânına sahip oldu.  Sizler de bu siteyi ziyaret ederek çocuk gelişimi sertifika programlarından istifade edebilirsiniz.

Uzaktan Eğitim Kimler İçin Geçerlidir?

Uzaktan eğitim yaş şartı aranmaksızın herkes için geçerlidir. Özelikle çalışma şartlarından dolayı okuma imkânı bulamayanlar ve örgün eğitimden yararlanamayanlar için vazgeçilmez bir fırsattır. 7/ 24 eğitim ve öğretim ortamlarına erişim imkânı sağlar. Bir işte çalışmak zorunda olanlar kişilerin öğrenimlerine devam etmelerine yardımcı olur.

Uzaktan Eğitim İçin Neler Gereklidir?

Uzaktan eğitim için teknolojik araç gereçlere sahip olmanız gerekmektedir. Eğitimin sürdürülebilir ve erişilebilir olması için bu araç gereçlerin kaliteli v e kullanıma elverişli olması gerekir. Bu sayede eğitimden azami derecede fayda sağlanır. Uzaktan eğitim almanız için sahip olmanız gereken araç ve gereçler;

  • Eğitime bağlanabileceğiniz bilgisayar, cep telefonunuz olması gerekir.
  •  Kesintisiz, güvenli ve hızlı internete sahip olmak gerekir.
  • Eğitim ortamlarından azami derecede faydalanmak için iyi bir Wi-Fi bağlantısına ihtiyaç vardır.

Uzaktan Eğitim Nasıl Oluyor?

 Siz de uzaktan eğitim almak istiyorsanız öncelikle durum tespiti yapmanız gerekmektedir. Karar vermeniz gereken durum uzaktan eğitim tipidir. Alacağınız eğitimin canlı materyaller kullanarak mı yoksa cansız materyaller kullanarak mı gerçekleştireceğinize karar vermeniz gerekmektedir. Durum tespiti yaparken;

  • Hedef kitle kim olduğuna ve sayısına,
  • Hedef k itlenin beklentileri ve tercih sebeplerine
  • Yaş ve öğrenim seviyesine,
  • Hedef kitlenin nerede yaşadığı ve müsait olduğuna dikkat edilmelidir.

Kullanacağınız sistemin her noktasını inceleyin ve öğrenin. Bunu kendiniz öğrenebileceğiniz gibi kullanım kılavuzlarını inceleyerek de öğrenebilirsiniz. Kullanıcılılarınıza da sistem hakkında bilgi verin. Mümkünse sistemi kendiniz öğretin. Vereceğiniz eğitimle ilgili öncelikle kullanacağınız materyalleri hazırlayın. Gerekli doküman, görsel, video, program ve ödevleri hazır hale getirin. Öğrencilerinizin derse hazır halde gelmeleri için onlara sürpriz sorular hazırlayın. Derse konuyla ilgili materyallerle gelmelerini sağlayın. Derste geçireceğiniz zamanı planlayın.

Materyal seçimi yaparken öğrenci düzeyine uygun olmasına dikkat edin. Materyalleri bilinenden bilinmeyene ve somuttan soyuta doğru gelişim gösterecek şekilde hazırlayın. Materyal hazırlarken sade ve açık bir dil kullanın. Etkileşimi arttırmak için öğrencilerin derse katılımını sağlayın. Uzaktan eğitim çocuk gelişimi sertifikası için Ekol Sertifika sitesini ziyaret edebilir ve bilgi sahibi olabilirsiniz.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.