Dolar 32,5568
Euro 34,9352
Altın 2.426,52
BİST 9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Afyon 25°C
Az Bulutlu
Afyon
25°C
Az Bulutlu
Per 22°C
Cum 24°C
Cts 25°C
Paz 22°C

Uluslararası Çin Dili Günü İstanbul’da kutlandı

Uluslararası Çin Dili Günü İstanbul’da kutlandı
2

Unesco tarafından 2010 yılında ilan edilen Uluslararası Çin Dili Günü bu yıl İstanbul’da Türk Çin Kültür Derneği tarafından düzenlenen bir etkinlikle kutlandı.

Kurumsal Web Tasarım

İSTANBUL (İGFA)- Kutlamada konuşma yapan Çin Kültür Merkezi Başöğretmeni Liu Jun Çince’nin dünya çapında hızla yaygınlaşmakta olduğunu dile getirdi. Ayrıca Çince eğitim ihtiyacını karşılayabilmek için çok daha fazla sayıda Çince öğretmeni yetiştirmek gerektiğini belirtti. Liu’ya Dernek Başkanı İrfan Karslı bir ebru tablo hediye etti. 

Derneğin Çin’de eğitim birim direktörü Binnur Yayla ise yaptığı sunumda Çince öğrenmenin kariyere etkilerini aktardı. Özellikle Çin bursları konusuna davetliler çok ilgi gösterdiler.  

“ÇİN KALİGRAFİSİ İLGİ UYANDIRDI”

Çin kaligrafi sanatçısı Man Yuan programda katılımcılara Çin kaligrafisi hakkında bilgiler verdi. Ayrıca davetlilerden bazıları Çin kaligrafisi yaptı.Man, Çin kaligrafisi ile “Eğitim deniz gibi sonsuzdur” anlamına gelen Çin atasözünü yazdı. 

Tai Ji veya tai chi olarak bilinen geleneksel Çin sporu Ebru Tütek tarafından yapılan bir gösteri ile sergilendi. Tütek’in beyaz tai chi kıyafetleri ve mistik Çin müziği ile yaklaşık 6 dakika süren gösterisini davetliler ilgi ile izlediler. 

Türkiye’deki ilk Çince hazırlık sınıfı bulunan Şehit Mehmet Güder A.İ.H.L öğrencilerinin düzenlediği münazaradaki akıcı Çince konuşmaları takdir topladı. Öğrenciler münazarada Çince zor mu? Kolay mı? Konusunu Çince olarak tartıştılar. 

Yaklaşık 2 saat süren programda, Çince ile ilgili yarışmalar ve video gösterimleri yapıldı. Programda Çin Kültür Merkezi ve Çince eğitim veren bazı okulların Çince öğrencileri şiir ve şarkı performansları da sergilediler.,Çince öğretmenlerinden Dong Xiao Mei öğrencileri ile  Çin’de çok ünlü olan “Qin Yuan Chun Xue” (Çin Yuan Çün Şüe) Şiirini okudular. Programa katılan davetlilere Çin Halk Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosluğu tarafından program için gönderilen çeşitli hediyeler verildi. 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.