Dolar 32,3105
Euro 35,0957
Altın 2.279,29
BİST 8.961,15
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Afyon 20°C
Az Bulutlu
Afyon
20°C
Az Bulutlu
Cum 22°C
Cts 23°C
Paz 23°C
Pts 24°C

Ukrayna’ya Kızılay’la acil müdahale çantası yardımı

Ukrayna’ya Kızılay’la acil müdahale çantası yardımı
2

Ukrayna’daki ekipleriyle Türkiye’den gönderilen yardımları mağdurlara ulaştıran Kızılay, bağışlarla da desteklerini katlıyor. Kızılay’a bir katkı da Türk Eczacıları Birliği’nden geldi. Bölgedeki ilaç ihtiyacı için hazırlık da yapan Türk Eczacıları Birliği ilk etapta Kızılay’a, sağlık acil durumlarına acil müdahalenin yapılabilmesi için gerekli malzemelerin bulunduğu 100 adet Paramedik Çantası bağışında bulundu.

Kurumsal Web Tasarım

İSTANBUL (İGFA)- Gıda, hijyen, tıbbi malzeme ve barınma malzemeleri gibi yardımları Ukrayna’ya ulaştırmaya devam eden Kızılay, bir yandan da mağdurlar için yardım kampanyası yürütüyor. Türk Eczacıları Birliği de bölgede oluşan sağlık malzemesi ve ilaç ihtiyaçları için ilk etapta hazırladığı tam donanımlı 100 paramedik çantasıyla Kızılay’a katkı sağladı. Malzemelerin teslimini ise Türk Eczacıları Birliği Başkanı Ecz. Arman Üney, Kızılay Genel Müdürü Dr. İbrahim Altan’a yaptı.  İlk sevkiyatta paramedik çantaları bölgeye ulaştıracak olan Kızılay, Türk Eczacıları Birliği’nin hazırlayacağı ilaçlar için de sevkiyat planlamalarını yaptı.

Ukrayna’daki mağdurlar için her katkının önemli olduğunun altını çizen Kızılay Genel Müdürü Dr. İbrahim Altan, “Ukrayna’da yaşanan krizin 14. günündeyiz. İlk günden itibaren Kızılay olarak bölgeye insani yardım malzemeleri gönderiyoruz. Bu yardımlar orada Ukrayna Kızılhaçı ve Uluslararası Kızılhaç-Kızılay Federasyonu’nun diğer üyeleriyle birlikte muhtaçlara dağıtılıyor. Savaşın uzamasıyla birlikte başka ihtiyaçlar da ortaya çıktı. Bunların en başında sağlık talepleri bize gelmeye başladı. Sağlık talepleriyle ilgili özellikle bir takım ilaçlar ve malzemelere dair ihtiyaçlar geliyor. Bunun için de Türk Eczacıları Birliği’nden destek talep ettik. Sağ olsun onlarda bütün krizlerde hep yanımızdalar ve katkı sağlıyorlar. Ukrayna krizi için de ilk etapta acil sağlık müdahaleleri için paramedik çanta bağışında bulundular.” açıklamasında bulundu.

Türk Eczacıları Birliği Başkanı Ecz. Arman Üney, Ukrayna’da bir insanlık sınavı veriliyor. Bu yaşanan olumsuz süreçte Ukrayna halkının yanında olduğumuzu ifade etmek istedik. Sivillerin zarar gördüğü süreçte Türk Eczacıları Birliği olarak da Türkiye’deki eczacıların katkılarını oraya göndermek istedik. Tıbbi malzeme yardımlarımızla başlangıcı yaptık. Hazırladığımız bu malzemeler, savaş koşullarında sağlık profesyonellerinin kullandığı paramedik ilk yardım çantalarından oluşuyor. Bu paramedik çantalarının içerisinde acil sağlık müdahalesinde ihtiyaç duyulan tıbbi malzemeler bulunuyor. Bu yardımlarımızın ardından da özellikle ilaç konusunda ihtiyaçlara cevap vereceğiz. Bize ulaşan ihtiyaçların toplanması için çalışmalarımızı da başlattık. Kızılay ve Sağlık Bakanlığımız vesilesiyle de bölgeye ulaşmasını sağlayacağız.” diye konuştu

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.