Dolar 32,3228
Euro 35,1013
Altın 2.301,52
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Afyon 20°C
Az Bulutlu
Afyon
20°C
Az Bulutlu
Cum 23°C
Cts 23°C
Paz 23°C
Pts 24°C

Türkiye Yerel Basın Birliği ile İstanbul Yerel Gazeteciler Derneği iftarda buluştu

Türkiye Yerel Basın Birliği ile İstanbul Yerel Gazeteciler Derneği iftarda buluştu
2

Türkiye Yerel Basın Birliği ile İstanbul Yerel Gazeteciler Derneği’nin üyeleri iftar sofrasında buluştu. İstanbul Beylikdüzü’nde bir araya gelen yerel gazeteciler, kâğıt ve matbaa fiyatlarına gelen zamlara vurgu yaptılar.

Kurumsal Web Tasarım

Erdoğan DEMİR / Keşan Postası/ EDİRNE İGFA- Meslektaşlarına birlik mesajı veren Türkiye Yerel Basın Birliği Derneği Nezir Karayün; “Türkiye Yerel Basın Birliği ailesi olarak her sene yaptığımız gibi bu senede mübarek ramazan ayında tüm aile fertlerinin bir araya gelmesini istedik. Bunun yanında farklı meslektaşlarımızla bir araya gelerek tanışmak ve dost olmak için bu yıl bir farklılık yaparak İstanbul Yerel Gazeteciler Derneği ile ortak bir davet organize etme kararı aldık. Bu akşam davetimize icabet ederek iftarımıza katılan tüm meslektaşlarıma teşekkür ediyorum. Birlik ve beraberlik içinde tüm sorunları aşacağımıza ve yerel basının sorunlarına ancak bir olarak çözüm bulacağımıza inanıyorum” dedi.

“BİR ARADA OLMAKTAN MUTLUYUZ”

İstanbul Yerel Gazeteciler Derneği Başkanı Murat Abdullahoğlu; “Türkiye Yerel Basın Birliği Derneğinin düzenlediği iftar programına ortak olmaktan gurur duyuyorum. Bu hayırlı günlerde değerli meslektaşlarımızla bir arada olmaktan dolayı mutluyuz. Katılan herkese teşekkür ediyorum” dedi.

“DEMOKRAT ÜLKELERDE YEREL BASIN ETKİLİ”

İftara katılan Beylikdüzü eski Belediye Başkanı Vehbi Orakçı, yerel gazetecilerin sadece Türkiye’de değil, dünyanın bütün ülkelerinde en zor mesleği ifa ettiklerini, yerel yönetimlerin faaliyetlerini en gerçekçi gözlemleyen kişiler olduklarını söyledi. Orakçı; “Kalkınmış, müreffeh, demokrat ülkelerin tümünde yerel basın etkin, yetkin, kaliteli, güçlü ve itibar görüyor. Bunu bizzat Avrupa’da gördüm. Oraya gittiğimizde yerel basının fonksiyonunu, işleyişe kattığı değeri ve hesap soruşuna tanık oldum. Bizim derdimiz bu ülkede fikir özgürlüğüyle, demokrasiyle, tartışmayla, müzakereyle bir sokak ötesini bize taşıyan yerel basındır. Toplumla yüzleşmekten kaçınmayan her yönetici basını sever çünkü karanlık, gizli noktası yoktur, hesap vermeye açıktır. O zaman yönetici basını ağırlamaktan, mutlu etmekten, onlar tarafından yazılıp yayınlanmaktan mutlu olur. Velev ki menfi haber olsa da, aranızda bazı arkadaşlarınız var hakkımda sert haberler yazdılar. Ne bir dava açtım, ne bir çirkinlik yaptım. Sadece gördüğümde yanlış olduğunu dile getirip doğrusunu söyledim. Sizlerin varlığı demokrasinin, kültürün, eğitimin, rekabetin ve şeffaflığın kalkınmasının göstergesidir. Umarım bir gün ülkemizde yerel basın ve basın kuruluşları kalemiyle asli görevi olan toplumu aydınlatma görevinin hakkını verirler.” ifadelerini kullandı.

“BELEDİYELER DESTEK VERMİYOR “

İftar yemeğinde İstanbul üçüncü bölgede yayın yapan yerel gazetelerin sahipleri ve çalışanları buluşup yerel gazetelerin sorunlarını konuşma imkânı buldular. Yerel gazete sahipleri, bölgedeki belediyelerin Ekrem İmamoğlu’nun İBB başkanı seçildikten sonraki süreçte 3. Bölgede yerel gazetelere destek vermediklerini ifade ettiler.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.