Dolar 32,3299
Euro 34,6695
Altın 2.393,69
BİST 10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Afyon 17°C
Açık
Afyon
17°C
Açık
Pts 20°C
Sal 22°C
Çar 21°C
Per 20°C

Tüdamda Duyguların Di̇li̇ “Söz Bi̇ter Müzi̇k Konuşur” Konferansı

ANADOLU ÜNİVERSİTESİ TÜRK DÜNYASI UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ’NİN (TÜDAM) DÜZENLEDİĞİ DUYGULARIN DİLİ “SÖZ BİTER MÜZİK KONUŞUR” KONFERANSI TÜDAM’DA GERÇEKLEŞTİRİLDİ.

Anadolu Üniversitesi Türk Dünyası Uygulama ve Araştırma Merkezi’nin (TÜDAM) düzenlediği Duyguların Dili “Söz Biter Müzik Konuşur” konferansı TÜDAM’da gerçekleştirildi.

Kurumsal Web Tasarım

Anadolu Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Dil ve Konuşma Terapisi Bölümü Anabilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Şükrü Torun’un konuşmacı olduğu etkinlik ilgiyle karşılandı.

Prof. Dr. Şükrü Torun: “Anadolu Üniversitesi olarak müzik terapi alanında öncülük yapıyoruz”

Türkiye’deki ilk Müzik Terapisi bölümünün Anadolu Üniversitesinde kurulduğunun altını çizen Prof. Dr. Şükrü Torun, “Müzik terapi, bilimsel bir disiplin ve sağlık alanı uygulamasıdır. Bu disiplin ülkemizde de gelişim içerisinde. İlk çağlardan itibaren insanoğlunun müzikle bağı kesilmemiştir. Müzik dinlerken bütün beynimizin çalıştığını gözlemlediğimiz araştırmalar var. Ama müzik terapisi de diğer tedavi ve terapilerde olduğu gibi hastanın isteğine bağlı olarak kullanılan bir terapidir.” dedi.

Eğitimin ardından TÜDAM Musiki Tarihi Salonu’nda gerçekleştirilen müzik atölyesi ile müzik terapisinde yapılan yöntemin detaylarından bahseden Prof. Dr. Şükrü Torun, “Fizik tedavide yapılması gereken bir hareket hastayı zorlarken, müzik atölyemizde müziğe ayak uydurmak için devam ediyor. Bu noktada hastayı motive eden şey grup olarak tamamladığı müzik. Müziğin bütünleştirici yanı herkesin müziğe kendinden bir parça katarak devam etmesi.” şeklinde konuştu.

ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.