Dolar 32,5187
Euro 34,9082
Altın 2.431,46
BİST 9.813,35
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Afyon 22°C
Açık
Afyon
22°C
Açık
Cum 25°C
Cts 25°C
Paz 23°C
Pts 22°C

TSYD Bursa motosikletçileri ağırladı

TSYD Bursa motosikletçileri ağırladı
2

Türkiye Spor Yazarları Derneği (TSYD) Bursa Şubesi, Bursa Motosiklet Spor Kulübü yönetimi ve üyelerini konuk etti. BMS Başkanı Cem İyihuylu, pist ve tesis anlamında sorun yaşadıklarını söyledi.

Kurumsal Web Tasarım

BURSA (İGFA) – TSYD Sosyal Tesisleri’nde gerçekleştirilen buluşmada konuşan TSYD Bursa Şube Başkanı Mehmet Ali Ekmekçi, şehrin futbol, basketbol ve voleybolda olduğu gibi motosiklet branşında da kent dışında da temsil edilmesi gerektiğine vurgu yaparken, “ Birçok önemli sporcu ülkemizi bu branşta bizleri temsil ediyor. Bursalı motor yarışçılarının da diğer isimler gibi bizleri Avrupa’daki organizasyonlarda gururlandırmasını arzu ediyoruz” diye konuştu.

MUSTAFA ÇETİN’DEN BEKLENTİ BÜYÜK

Bursa Motosiklet Spor Kulübü Başkanı Cem İyihuylu da şehrin marka değerinin ülke çapında yükselmesinin kendilerini mutlu edeceğini açıkladı. Derneğin kuruluş amacının motosiklet kültürünü bilinçli olarak yaymak olduğunu dile getiren İyihuylu, “ Trafik güvenliği anlamda kültür alt seviyelerde kaldı. Önce bunun eğitimini vermeye çalışıyoruz. 2021’de Mustafa Çetin’le tanıştık.  Bursalı olan Mustafa’nın kendi memleketinin adını Avrupa’da duyurmasına fırsat verdik. Kendisi de bunun için önümüzdeki yarışlarda karşılığını mutlaka verecek” dedi.

TESİS VE PİST SORUNU

Motosiklet alanında Bursa’nın ciddi bir tesis ve pist sorunu yaşadığının altını çizen Cem İyihuylu, “ Bu şehir adına önemli bir eksiklik olarak duruyor. Türkiye genelinde de nadir bir yerlerde var. Burada antrenman ya da yarışma olacak bir alan da yok. Bursa şehir genelinde insanların kolay ulaşarak motosiklet yarışlarını seyredebilecekleri bir yer arıyoruz. Sayın Vali’ye projemizi sunduk. Onlar da bizlerin çalışmalarına sıcak baktı. Antrenman ve yarış yapılabilecek bir yer bulursak, bu topraklardan çok sayıda şampiyon çıkarabiliriz” açıklamasında bulundu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.