Dolar 32,2081
Euro 34,8604
Altın 2.444,95
BİST 10.218,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Afyon 16°C
Hafif Yağmurlu
Afyon
16°C
Hafif Yağmurlu
Pts 16°C
Sal 18°C
Çar 18°C
Per 20°C

Tepebaşı’nda suyun önemi konuşuldu

ZOOM ÜZERİNDEN GERÇEKLEŞTİRİLEN ÇEVRİMİÇİ YAYININ KONUĞU ESKİŞEHİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ SU VE KANALİZASYON İDARESİ (ESKİ) GENEL MÜDÜRÜ OĞUZHAN ÖZEN OLDU.

Tepebaşı’nda suyun önemi konuşuldu
2

Tepebaşı Belediyesi İklim Değişikliği Müdürlüğünün, 22 Mart Dünya Su Günü dolayısıyla gerçekleştirdiği çevrimiçi yayında, yaşamın var olabilmesi için temel ihtiyaç olan suyun önemi konuşuldu.

Kurumsal Web Tasarım

Tepebaşı Belediyesi İklim Değişikliği Müdürlüğü, farkındalık oluşturacak çalışmalar gerçekleştirmeye devam ediyor. Zoom üzerinden gerçekleştirilen çevrimiçi yayının konuğu Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (ESKİ) Genel Müdürü Oğuzhan Özen oldu. Programda dünyanın ciddi sorunları arasında yer alan su konusunu ele alırken, iklim değişikliğine de değinen Özen, “Dünyamızın son yıllarda öncelikli gündem maddelerinden biri ve hatta en önemlisi iklim değişikliğidir. İklim değişikliğinin insanları karşı karşıya bıraktığı en önemli unsur yaşamdır. Çünkü yaşamın var olabilmesi için üç ana unsura ihtiyacı vardır; hava, su, toprak. İklim değişikliği bu üç unsuru yani yaşamı tehdit etmektedir. İnsanların iklim değişikliklerine adeta zemin hazırlayan, akıl ve bilimden uzak ürettikleri politikalar sonucu giderek yok olmaktadır. Bu üç emel unsurlardan biri olan su konusunda dünya çapında gerekli önlemleri almak, gerekli olan bilimsel sosyal ve kültürel çalışmaları bir an evvel planlayıp hayata geçirmek, bu konulara ilişkin duyarlılık ve farkındalık oluşturmak gereklidir. İşte bu yüzden Dünya Su Günü’nün anlamı ve önemi çok kıymetlidir. Her geçen gün insan nüfusu artmakta ve tüketilen su miktarı da buna paralel olarak artış göstermektedir. Yaşamın devamlılığı yeterli ve iyi kalitede su varlığının sürdürülebilirliğini sağlamakla mümkündür. Geleceğimizi güvence altına almak için bugünden su yönetimi planlarını yapmak ve hayata geçirmek zorundayız” diye konuştu.

ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.