Dolar 32,5424
Euro 34,8865
Altın 2.433,16
BİST 9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Afyon 25°C
Az Bulutlu
Afyon
25°C
Az Bulutlu
Per 21°C
Cum 24°C
Cts 25°C
Paz 24°C

TEKNOFEST finalinde yarışmaya hak kazandılar

TEKNOFEST FİNALİNDE YARIŞMAYA HAK KAZANDILAR

TEKNOFEST finalinde yarışmaya hak kazandılar
2

Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Yönetim Bilişim Sistemleri (YBS) Bölümü öğrencileri tarafından hazırlanan Etkin Tarım Projesi (ETA), bu yıl 5’incisi düzenlenen TEKNOFEST Havacılık Uzay ve Teknoloji Festivali final etabında yarışmaya hak kazandı.

Kurumsal Web Tasarım

Öğrencilerden Yaşar Can Demiral ve ekip üyeleri Ayşenur Cankurt, Eyüp Kırca, Kübra Bakırcı ve Yeşim Merter’in Dr. Öğr. Üyesi Tarık Semiz’in danışmanlığında hayata geçirdiği proje ile tarımsal verimi artırmaya yönelik bir mobil uygulama geliştirildi. Bitki hastalıklarının tespiti için kullanılacak uygulama, Şeyh Edebali Üniversitesi’nin yanı sıra Bilecik Valiliği, Tarım ve Orman İl Müdürlüğü, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü, Çukurören, Sarmaşık ve Yeniköy muhtarlıklarının destekleriyle hazırlandı. Çiftçilerin tarımsal faaliyetlerde karşılaştıkları sorunlara bütüncül bir çözüm getirmeyi amaçlayan uygulamada; afetlere karşı acil hava durumu uyarısı, güncel hal ve borsa fiyatları, uygulamalı tarım eğitim videoları ve doğru sulama uygulamaları gibi konularda yardımcı araçlar yer alıyor.

6 aylık yoğun bir çalışmanın sonucunda hazırlanan ETA Uygulaması, 29-31 Temmuz 2022 tarihleri arasında Ordu’da gerçekleşecek TEKNOFEST 2022 finallerinde Şeyh Edebali Üniversitesini ve Bilecik’i temsil edecek.

ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.