Dolar 32,3271
Euro 35,0620
Altın 2.297,63
BİST 9.008,28
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Afyon 20°C
Az Bulutlu
Afyon
20°C
Az Bulutlu
Cum 23°C
Cts 23°C
Paz 23°C
Pts 24°C

Sinemanın yeni yıldızlarına Bursa’dan kapı açılacak

Sinemanın yeni yıldızlarına Bursa’dan kapı açılacak
2

Bursa Büyükşehir Belediyesi Birol Güven Sinema ve Televizyon Akademisi’nin seçmelerine, 7’den 70’e her yaştan Bursalı büyük ilgi gösterdi. Akademide, ünlü oyuncuların yer aldığı Mint Akademi üyeleri 4 ay boyunca bire bir eğitim verecek.

Kurumsal Web Tasarım

BURSA (İGFA) – Büyükşehir Belediyesi Kültür AŞ öncülüğünde ve ‘Türk Dünyası Kültür Başkenti Bursa’ teması kapsamında, ‘Sinema ve Televizyon Akademisi’ projesi hayata geçirildi.

Ünlü yapımcı Birol Güven yönetiminde hazırlanan akademinin seçmelerine Bursalılar yoğun ilgi gösterdi.

Oyunculuk, senaristlik veya kamera arkası gibi alanlarda kendini göstermek isteyen her yaştan vatandaş, Merinos Atatürk Kongre Kültür Merkezi’ne (Merinos AKKM) akın etti. 16 yaş ve üzeri herkesin kayıt yaptırabildiği ön elemelere bin 26 kişi katıldı. Birol Güven’in yanı sıra Aşkın Şenol, Nazım Kerkez ve Emre Kavuk gibi usta isimlerin yer aldığı Mint Akademi eğitmenleri, katılımcıları yüz yüze ve gruplar halinde izledi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ın da takip ettiği ön elemelerde, canlandırma yapmaları, şiir veya şarkı seslendirmeleri istenen katılımcılar heyecanlı anlar yaşadı. Ön elemeleri geçerek seçilecek 150 kişi, alanında uzman eğitimcilerden ‘yeni nesil oyunculuk, senaristlik ve yazarlık, kısa film atölyesi, sinema kültürü ve kurgu-ses-miksaj-renk’ başlıkları altında eğitimler alacak.

Hafta sonları günlük 4 saat olmak üzere toplam 96 saat planlanan eğitimlerin sonunda katılımcılara Milli Eğitim Bakanlığı onaylı sertifikalar verilecek.

Program dâhilinde set ziyaretleri ve setlerde atölye çalışmaları da yapılacak. Birol Güven Sinema ve Televizyon Akademisi’nde Birol Güven’in yanı sıra Zeyno Günenç, Tamer Karadağlı, Şoray Uzun gibi ünlü oyuncuların yer aldığı Mint Akademi eğitimcileri yer alacak.

Merinos AKKM Hüdavendigar Salonu’nda ‘Sinema ve Televizyon Akademisi’nin seçmelerine katılan vatandaşlarla bir araya gelen Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, akademinin 4 ay boyunca devam edeceğini belirterek, “Eğitim alacak kişiler profesyonel oyuncularla birlikte dizi ve film setlerinde yapılacak uygulamalı atölye çalışmalarına, oyun kritiklerine, tecrübe paylaşımlarına katılma fırsatı elde edecek. Eğitim sonunda büyük bir salon programında, eğitim alan öğrencilerin ürettiği oyun ve kısa film gibi çalışmaları izleyeceğiz. Bu tür çalışmalar şehrimizde ciddi sinema ve tiyatro altyapısı oluşmasına katkı sağlayacaktır” diye konuştu.

BURSA HEVESLİ DEĞİL, TALEPLİ

Bu arada Birol Güven ise Bursa’nın çok güzel bir şehir olduğunu ve burada bulunmaktan mutluluk duyduklarını söyledi. Temel tiyatro ve sinema eğitimi verileceğini ve dijital yönünü de ele alacaklarını ifade eden Güven, “Hevesli insanlardan korkarım. Ama Bursa’da hevesli değil, talep eden insanlar var. Türkiye’nin ve dünyanın kültürüne katkıda bulunan gençlerin yetişmesine vesile olacağız. Hep birlikte bir yolculuğa çıkıyoruz. Güzel bir başlangıç yapıyoruz” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.