Dolar 32,2081
Euro 34,8604
Altın 2.444,95
BİST 10.218,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Afyon 13°C
Az Bulutlu
Afyon
13°C
Az Bulutlu
Paz 16°C
Pts 16°C
Sal 17°C
Çar 20°C

Sermaye piyasalarında gençlerin rolü artıyor

Sermaye piyasalarında gençlerin rolü artıyor
2

Türkiye’nin önde gelen sermaye piyasası kuruluşlarından A1 Capital, Borsa İstanbul’a kayıtlı genç ve kadın yatırımcı sayısının 2023 yılında artan bir ivmeyle devam edeceğini belirtiyor.

Kurumsal Web Tasarım

İSTANBUL (İGFA) –Sermaye piyasalarına yatırım yapanların sayısı son yıllarda büyük bir artış gösterirken, yükselen ivmenin en dikkat çekici noktası genç ve kadın girişimci sayısındaki artış oldu.

Kadın ve genç yatırımcı sayısının artışında ivme yukarı yönde seyrediyor.

Yatırımcılarının yüzde 30’u kadınlardan oluşan sermaye piyasası kuruluşlarında A1 Capital, teknolojik altyapısı üzerinden sunduğu kolaylıklarla bu sayıyı artırmayı hedefliyor.     

Borsa İstanbul’un bu yıl yeni yatırımcılardan büyük ilgi gördüğünü söyleyen A1 Capital Genel Müdürü Mehmet Serkan Esenpak, “Geçtiğimiz yıl borsamıza yeni gelen 1 milyon 426 bin 133 yatırımcının 433 bin 58’i yani yüzde 30,4’ü 20-29 yaş aralığında oldukça genç bir kesim. A1 Capital olarak biz de yeni yatırımcılara en kolay ve anlaşılır hizmetleri sunmak için çalışıyoruz. Genç oranı giderek artan yatırımcılarımızın yüzde 70’i erkeklerden, yüzde 30’u ise kadınlardan oluşuyor. 2023 yılında daha çok kadın ve genç yatırımcının ilgisini çekmeyi bekliyoruz” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.