Dolar 32,3696
Euro 34,9488
Altın 2.325,48
BİST 9.094,68
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Afyon 23°C
Parçalı Bulutlu
Afyon
23°C
Parçalı Bulutlu
Cts 24°C
Paz 24°C
Pts 25°C
Sal 20°C

Selami Şahin: “Oğlumun isim babası Zeki Müren’dir”

Selami Şahin: “Oğlumun isim babası Zeki Müren’dir”
2

Müzik dünyasında bilgisi, deneyimi ve gerçekleştirdiği projeleriyle öne çıkan Can Şengün’ün birbirinden değerli sanatçıların yer aldığı ve izleyicilerine unutulmaz anlar yaşattığı “Can Şengün ile Sıkı Fıkı” adlı yepyeni program serisinin Zorlu PSM’deki yeni konuğu Selami Şahin oldu!

Kurumsal Web Tasarım

İSTANBUL(İGFA)- Sevilen programlarına bir yenisini daha ekleyen Zorlu PSM’nin izleyicilerine benzersiz deneyimler yaşattığı “Can Şengün ile Sıkı Fıkı” serisi, başarılı müzisyen, prodüktör ve içerik üreticisi Can Şengün’ün temposu hiç düşmeyen danslarla, oyunlarla ve daha önce rastlanmamış yarışma bölümleriyle gerçekleştirdiği yeni bölümünde konuğu Selami Şahin oldu. 

BEN ANNEME BABAMA TAPTIM HEP”

Programın girişinde “Seninle Başım Dertte” şarkısını söyleyen Selami Şahin, Can Şengün tarafından “Selami abi ben şöyle bir hikaye biliyorum. Siz “Beyoğlu Piliçleri” filminin afişini görünce çok etkilenmişsiniz ve İstanbul’da Beyoğlu’na ilk kez öyle gelmişsiniz. Bize biraz bu hikayeyi anlatabilir misiniz?” sorusuna “Ben şarkıcı olmak için Antakya’nın Yonca Kaya Köyü’nden İstanbul’a gittim çünkü öğretmenlerim ‘sesin çok güzel, sen ileride büyük şarkıcı olursun’ diyordu hep. Ben de 15 yaşımda hangi cesaretle bunu yaptıysam İstanbul’a gelmiş bulundum. Daha önce “Beyoğlu Piliçleri” filmini görmüştüm ve ‘herhalde Beyoğlu çok meşhur bir yer’ demiştim. İstanbul’a gelince deniz yoluyla Kabataş’ta bıraktılar bizi işte üç sıra arabalar, tahta bavullar vardı etrafta. Bir tane amcaya Beyoğlu’na gitmek istiyorum dedim o da yüzüme baktı ’gel yavrum’ dedi. Kucağımda küçük bir bavulla otururken benden 2.5 kuruş aldı sonra vardığımız yerde ‘burası Beyoğlu’ dedi. Ertesi gün hemen iş aradım sağda solda, restoranlara, lokantalara ‘işçi lazım mı?’ diye sormaya başladım. Nihayetinde Şato Oteli’nde iş bulup çalışmaya başladım ve orada müşteri gömleği temizliği, ütü, yatak düzeltme gibi işler yapıp otelin en üst katındaki halıların serili bir odasında kalmaya başladım. O zamanlar soğan ekmek yiyordum çünkü kazancımı anneme babama gönderiyordum. Ben aileme taptım hep Allah’a çok şükür.” Yanıtıyla tüm seyirciler alışlar eşliğinde Selami Şahin’den oldukça etkilendiler. 

İNANILMAZ BİR İBRAHİM TATLISES VE BÜLENT ERSOY TAKLİDİ!”

Selami Şahin, Can Şengün tarafından sorulan “Bildiğim kadarıyla sizin müzik tarzınızda olsun ya da olmasın neredeyse Selami Şahin şarkılarını okumayan müzisyen yok. Size bir hit fabrikası diyebiliriz. Bu isimlerden birkaçını söyleyebilir misiniz?” sorusuna “Benim şarkılarımı okumayan kalmadı; Zeki Müren 40 şarkımı okudu, Bülent Ersoy, Gönül Akkor, Behiye Aksoy, Gülben Ergen, Bergen hepsi okudu yani okumayan kalmadı. Ben bir de eseri verirken o şarkıcının taklidini yaparak veriyorum ki eseri daha rahat okusun. İbrahim Tatlıses’in de en meşhur 20 şarkısının 15’i benimdir. Ona beste verdiğim zaman ‘abi aynı benim gibi okumuşsun, valla benim okumama gerek yok, kim dinlese İbrahim Tatlıses der’ derdi. Bülent Ersoy’a da yine onun taklidini yaparak eser verdikten sonra bir gün beni aradı “Yavruumm” dedi ‘buyrun’ dedim, o da ‘ben Bülent tanımadın mı beni yazıklar olsun sana!’ dedi ‘söyle canım’ dedim ‘sen olmazsan albüm yapmıyorum, eser istiyorum senden’ dedi. O zamanlar karşıda Fenerbahçe’de oturuyordu, ben de evine gittim. Ona yazdığım şarkıyı okumaya başlayınca ‘aynı benim gibi okumuşsun helal olsun sana yavrum’ dedi. Ona bir şarkı verdiğimizde üç milyon kaset satardı o zamanlar. O verdiğim şarkı da “Sefam Olsun” şarkısıdır.” Yanıtını vererek İbrahim Tatlıses ve Bülent Ersoy taklitlerini yaparak anlattığı anılarıyla da stüdyodaki herkesi kahkaha krizine boğdu. 

Selami Şahin, “Can Şengün ile Sıkı Fıkı” programında “sizin çocuklarınızın adı Emirhan, Lider ve Meryem… şirketinizin adı da Lider. Bir gün ileride oğlum olursa adını Lider mi koyayım dediniz nasıl gelişti?” sorusunu soran Can Şengün’e “Oğlum doğduğunda Zeki Müren beni aradı ve ‘seni eve bekliyorum kutlamak için’ dedi. Gittim işte oturduk ‘hoş geldin, helal olsun sana, çocuğun adını ne koydun dedi?’ ben de ‘daha düşünmedim, neden?’ dedim. O da ‘senin firman var Lider diye bence Lider adını koy oğluna dedi. Böylece adını Lider koydum ve isim babası da Zeki Müren oldu.” yanıtını verdi. İlerleyen dakikalarda Can Şengün’ün Tolga Kılıç, Metin Cansarı, Alp Ersönmez ve Cengiz Tural’dan oluşan orkestrası Selami Şahin’in hitlerine eşlik ederken “Özledim” şarkısına Fuat Ergin’le yaptığı düeti geceye damgasını vurdu. Ardından babasının izinden giden ve geçen hafta single’ı çıkan Selami Şahin’in oğlu Lider Şahin sahneye çıktı. Baba-oğul “Rezil Rüsva” şarkısını birlikte okumaya başlayınca stüdyodaki tüm konuklar adeta mest oldu. 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.