Dolar 32,2020
Euro 35,0069
Altın 2.504,53
BİST 10.643,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Afyon 23°C
Az Bulutlu
Afyon
23°C
Az Bulutlu
Paz 24°C
Pts 26°C
Sal 26°C
Çar 23°C

Sarıcakaya Tarım Çi̇ftçi̇leri̇ Antalyada

ESKİŞEHİR İL TARIM VE ORMAN MÜDÜRLÜĞÜMÜZ BİTKİSEL ÜRETİM ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ PERSONELİNCE İYİ TARIM UYGULAMALARININ YAYGINLAŞTIRILMASI VE KONTROLÜ PROJESİ KAPSAMINDA SARICAKAYA İLÇESİNDE; SERALARDA VE YAPRAĞI YENEN SEBZELERDE İYİ TARIM UYGULAMALARI EĞİTİMİ ALAN ÇİFTÇİLERLE ANTALYA İLİNE TEKNİK GEZİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ.

Sarıcakaya ilçesinde seralarda ve yaprağı yenen sebzelerde İyi Tarım Uygulamaları eğitimi alan çiftçilerle Antalya iline teknik gezi gerçekleştirildi.

Kurumsal Web Tasarım

Eskişehir İl Tarım ve Orman Müdürlüğü organazisyonu ile düzenlenen gezide, Growtech Uluslararası Seraları, Tarım Ekipmanları ve Teknolojileri Fuarı ziyaret edildi. 15 çiftçinin katıldığı, 2 gün süren gezide bölgede bulunan örnek seralarda gözlemlerde bulunuldu. Fuar ziyareti sırasında çiftçilerimiz özellikle biyoteknolojik ve biyolojik zirai mücadele ajanları, sebze çeşitleri ve toprak düzenleyicileri hakkında bilgiler verildi. Örnek işletmelerde Ejder Meyvesi ve su kültüründe çilek yetiştiriciliği yapılan seralara ziyaret gerçekleştirildi.

Toplamda 2 gün süren teknik gezide özellikle kadın çiftçiler, katılım sağladıkları teknik gezinin kendileri için çok verimli geçtiğini dile getirerek edindikleri kazanımları muhakkak kendi işletmelerinde uygulamayı düşündüklerini ifade ettiler.

ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.