Dolar 32,5516
Euro 34,9670
Altın 2.423,82
BİST 9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Afyon 22°C
Açık
Afyon
22°C
Açık
Cum 25°C
Cts 25°C
Paz 22°C
Pts 22°C

Çocuklar Sosyal Medyadan Enstrüman Çalarak Uzaklaşıyor

AMACI, ÇOCUKLARI CEP TELEFONU VE BİLGİSAYAR BAĞIMLIĞINDAN KURTARMAK

Bilecik’in Bozüyük ilçesinde yaşları 6 ile 11 olan çocuklar yeteneklerini çeşitli müzik aletlerini kullanarak gösteriyorlar.

Kurumsal Web Tasarım

Keman, gitar, bağlama gibi çeşitli müzik aletlerinde eğitim alan çocuklar, büyüdüklerinde iyi bir sanatçı olmak istiyorlar. Keman çalmayı 6 ay önce başladığını belirten öğrenci İkra Gökçek, “Keman çalma nedenim burayı sevdiğimden ve ilgi gördüğümden dolayı. Aileme de söyleyerek buraya geldim. Burada öğretmenimle birlikte çok güzel parçalar çalıyoruz. İleride çok güzel bir keman sanatçısı olmak istiyorum” dedi.

“Eğitimlerimize, çocuklarımız ekranlara bağımlı kalmasın, telefonlarda vakit geçirmesin diye çeşitli müzik aletlerine yönlendirme amacındayız”

Çocukların kötü alışkanlıktan uzak tutmanın bir diğer yolu ise müzik aletlerine yönlendirmek olduğunu anlatan müzik öğretmeni Enes Sarı, “Eğitimlerimize, çocuklarımız ekranlara bağımlı kalmasın, telefonlarda vakit geçirmesin diye çeşitli müzik aletlerine yönlendirme amacındayız. Burada öğrencilerimizle güzel vakitler geçiriyoruz. Öğrencilerin yeteneklerini keşfedip, ailelerine doğru bilgiler verip ileride bununla ilgili sanatsal faaliyetlerini veya gelişimler hakkında bilgiler veriyoruz. Kısa yolda güzel eserler, şarkılar öğrettik. Bununla ilgili bir sürü çalışmalarımız var ve hızla devam edecek” diye konuştu.

ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.