Dolar 32,2977
Euro 35,0271
Altın 2.455,10
BİST 10.187,13
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Afyon 20°C
Az Bulutlu
Afyon
20°C
Az Bulutlu
Per 25°C
Cum 26°C
Cts 23°C
Paz 26°C

Sakarya Diyarbakır’a uzanan el oldu

Sakarya Diyarbakır’a uzanan el oldu
2

Deprem bölgesinde çalışmaya devam eden Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, Diyarbakır’daki çadırkenti ziyaret ederek vatandaşların ihtiyaçlarını sordu.

Kurumsal Web Tasarım

SAKARYA (İGFA) –Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce #eniyibizanlarız sloganıyla seferberlik başlattığı Sakarya’dan afet bölgesine uzanan el oldu.

 

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen ve 11 şehirde yıkıma neden olan depremin izlerini silmek için Sakarya da örnek bir mücadele ortaya koydu.

Başkan Yüce’nin öncülük ettiği kampanyalar kapsamında yardımlar toplandı, yüzlerce uzman ve teknik ekip bölgeye ulaştı.

Bu kapsamda Diyarbakır’da temaslarda bulunan Yüce, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Abdullah Çiftçi ile birlikte Yenişehir’de kurulan çadırkenti ziyaret etti. Vali Yardımcı Zerrin Beşikçi’nin de eşlik ettiği ziyarette çadırları dolaşan Yüce, vatandaşların tek tek ihtiyaçlarını sordu.

Kurulan çadır kentte lavobo, duş, mescit, kreş, oyun parkı, sağlık ocağı, market ve birçok sosyal alanlar bulunuyor. Yıkımın yaşandığı 10 farklı kentte depremden etkilenen, evini, yakınlarını kaybeden binlerce afetzede bu çadırkentte yeni bir hayata geçiş yaptı. Bu ziyaret sonunda hayat kurtarmak için canla, başla mücadele eden AFAD gönüllüleriyle bir araya gelen Yüce, kurtarılan her can için duacı olduklarını ifade etti.

Başkan Yüce, “Deprem felaketi hepimizi derinden yaraladı, canlarımızı kaybettik. Şimdi yaralarımızı sarmak için hep birlikte seferber olduk. Diyarbakır’da hem de tüm şehirlerimizde vefat eden kardeşlerime Allah’tan rahmet, yaralılarımıza şifalar diliyorum. İnşallah kısa süre içerisinde şehirlerimizi ayağa kaldıracağız. Buraya yaraları sarmaya, dertlere derman olmaya geldik. Ekiplerimiz her alanda görev aldı, çalışmaya devam edeceğiz” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.