Dolar 32,3341
Euro 35,0774
Altın 2.308,07
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Afyon 20°C
Az Bulutlu
Afyon
20°C
Az Bulutlu
Cum 23°C
Cts 24°C
Paz 24°C
Pts 24°C

Sakarya Büyükşehir ilk kafileleri uğurladı: Termal tatille huzur buluyorlar

Sakarya Büyükşehir ilk kafileleri uğurladı: Termal tatille huzur buluyorlar
2

Sakarya Büyükşehir Belediyesi’nin her yılın belirli döneminde yaşlılara sunduğu ücretsiz termal tatil hizmeti bu yıl da başladı. YADEM, her bir aileye 3’er gün sunulan tatil için ilk kafileleri otele ulaştırdı. Bu dönem yaklaşık 1000 vatandaş, hayatın stresinden uzaklaşarak en iyi şartlarda dinlenip aktivite yapacağı bir tatil imkânı bulacak.

Kurumsal Web Tasarım

SAKARYA (İGFA)– Sakarya Büyükşehir Belediyesi, vatandaşların sosyalleşmesi ve toplum içinde olması adına yürüttüğü faaliyetleri aralıksız sürdürüyor. Durumu olmayan vatandaşlara maddi yardım yapan, hastaların ve yardıma muhtaçların elinden tutan Büyükşehir, özellikle yaşlılara hizmet noktasında büyük bir hassasiyet ortaya koyuyor. YADEM’in hasta bakım, hasta refakat, günlük sıcak aş ulaştırma, hasta randevusu, spor, egzersizler ve kültürel etkinlik çalışmalarının yanı sıra ücretsiz tatil hizmeti devam ediyor. Taraklı’daki bir termal otelde yaşlılar, yanlarında refakatçılarıyla birlikte ücretsiz bir şekilde tatil yapıyor. Kafileler tatile uğurlanıyor

3 yıldır her yılın belirli dönemlerinde verilen tatil hizmetiyle yüzlerce vatandaş, hayatın stresinden uzaklaşıp burada huzur buluyor. Bu yıl 300 aile ve 1000’e yakın vatandaşın bu hizmetten yararlanıp tatil yapması planlanıyor. YADEM ekipleri, yaşlıları kent merkezinde buluşturuyor ve otele ulaştırıyor. Valizleri, çantaları görevlilerce alınan vatandaşlar otel odalarına kadar yerleştiriliyor. Her bir aileye otelde devre mülk olarak kiralanan daireler tahsis ediliyor. YADEM üyeleri burada havuz, termal, kafe-restoran ve spor alanlarından faydalanıyor. 13 Nisan’dan itibaren başlayan tatil için kafileler birer birer uğurlanıyor. Yaşlılar çok memnun: “Allah başkanımızdan razı olsun”

Bugün itibariyle 20 kişilik yeni bir ekip otele yerleştirildi. Ramazan Ayı sebebiyle otelde konaklayan kafilelerin faaliyetleri ağırlıklı olarak iftar sonrası yapılıyor. İftar öncesi ise vatandaşların odalarında en iyi şekilde dinlenmeleri sağlanıyor. Büyükşehir Belediyesi, tatilcilere iftar ve sahura özel yemek hizmeti de veriyor. YADEM’e üye olan yaşlılar ücretsiz tatil hizmetinden büyük memnuniyet duyuyor. Tatilini yapan Nazife Kırmızı, “Büyükşehir Belediye başkanımıza teşekkür ederiz, böyle tatillerin devamını dileriz” dedi. Fatma Şenkal ise, “Yaşanır anlatılmaz, Allah belediyemizden razı olsun. İnsanları sevindirmek ne demek? Bunu yaşayan bilir” ifadesini kullandı. Bedriye Tekdal da , “Buradaki her şey harika. Tatil hizmeti devam etsin ve biz hep gelebilelim” diye konuştu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.