Dolar 32,5879
Euro 34,8428
Altın 2.493,41
BİST 9.663,54
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Afyon 13°C
Hafif Yağmurlu
Afyon
13°C
Hafif Yağmurlu
Cts 18°C
Paz 19°C
Pts 26°C
Sal 25°C

Ramazanda konut arayışı bayram sonrasına ertelendi

Ramazanda konut arayışı bayram sonrasına ertelendi
2

Emlak sektörü verilerine göre, Ramazan ayında konut arayışının yüzde 20 oranında düştüğü ortaya çıktı.

Kurumsal Web Tasarım

İSTANBUL (İGFA) – TÜİK verilerine göre, mart ayında toplam 134.170 adet konut satışı gerçekleştirilirken, konut satışları bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 21 oranında arttı. Emlakjet verilerine göre mart ayında Türkiye’de satılık konut fiyatları aylık ortalama yüzde 7 artarken, kiralık konut fiyatlarındaki artış ise aylık ortalama yüzde 3 oldu.

Çevrimiçi gayrimenkul platformu Emlakjet, 400 bine ulaşan satılık ve kiralık emlak ilanından oluşan veri tabanında gerçekleşen hareketler doğrultusunda Ramazan ayında satılık ve kiralık konut projelerine yönelik ilgiyi özel araştırma dosyasında inceledi.

KARARLAR BAYRAM SONRASINA BIRAKILDI

Buna göre Ramazan ayında konut arayanların çoğunluğu için ev aramak zorlaşırken, kullanıcıların yarısına yakını konut satın alma ya da kiralama işlemini Bayramdan sonraya bırakmak istediği ortaya çıktı.

Özel araştırma dosyasında kullanıcılaa Ramazan ayında ev arama alışkanlıklarını soran platformda kullanıcılarının 3’te 2’si (yüzde 66) ramazanda ev aramanın zor ya da kısmen zor olduğunu belirtti. Araştırmada ayrıca, kullanıcıların yarısına yakınının (yüzde 48) konut satın alma ya da kiralama işlemini bayramdan sonraya bırakmak istediği tespit edildi.

Ramazan ayında en çok konut araması akşam saat 22.00’de yapılırken, Ramazan ayı dışındaki aylarda ise en çok konut araması yapılan saatler akşam 21.00 olarak gözlendi. Ramazan ayında konut aramalarının üçte biri (yüzde 34) gece yarısı ile sabah 12 arasında yapılırken, Ramazan ayı dışındaki dönemlerde bu saat aralığında yapılan aramaların oranı ise yüzde 28. olarak tespit edildi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.