Dolar 32,5785
Euro 34,6971
Altın 2.521,50
BİST 9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Afyon 12°C
Hafif Yağmurlu
Afyon
12°C
Hafif Yağmurlu
Cts 18°C
Paz 19°C
Pts 24°C
Sal 24°C

Ramazan Bayramı’nın önemi

ESKİŞEHİR OSMANGAZİ ÜNİVERSİTESİ (ESOGÜ) İLAHİYAT FAKÜLTESİ DEKANI PROF. DR. MUSTAFA YILDIRIM, RAMAZAN BAYRAMI’NIN ÖNEMİNİ ANLATARAK, TATİL OLARAK DEĞİL, BÜYÜKLER, YAKIN VE UZAK AKRABALAR, ARKADAŞLARLA BİRLİK OLARAK KUTLANMASINI TAVSİYE ETTİ.

Ramazan Bayramı’nın önemi
2

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Yıldırım, Ramazan Bayramı’nın tatil olarak değil, büyükler, yakın ve uzak akrabalar, arkadaşlarla birlik olarak kutlanmasını tavsiye etti.

Kurumsal Web Tasarım

Prof. Dr. Yıldırım, Ramazan Bayramı’nın önemini anlattı. Bayramların milletin önemli birlik beraberlik değerleri olduğunu söyleyen Yıldırım, bayramların akrabalar, arkadaşlarla ve büyüklerle birlikte olarak kutlanmasını tavsiye etti.

“Bugünlerde birbirimize saygılı olmamız gerekiyor”

Bayramın sadece bir eğlence kültürü olmadığını aktaran Yıldırım, özellikle dargınlıkların giderilmesinin esas olduğunu dile getirdi. Bugünlerde kimseyi ötekileştirmeden, düşünce ayrımı yapmadan, dini bir ayrıma dahi gitmeden, birbirimize saygılı olmamız gerektiği ricasında bulunan Yıldırım, sözlerine şöyle devam etti;

“Allah’tan kendimizin affını istiyorsak, insanların da bayramlar vesilesiyle birbirini affetmesi gerekir. Malumunuz dinimizde Ramazan Bayramı öncesinde fitre verilir yani insanların sağlıklı olarak o güne ulaşmasının bir şükrü kabilindendir. İnsan razı olursa Allah razı olur. Dolayısıyla lütfen bugünlerde kimseyi ötekileştirmeden, düşünce ayrımı yapmadan, dini bir ayrıma dahi gitmeden, birbirimize saygılı olmamız gerekiyor. Herkes Allah’ın biricik kuludur. İnsana saygı, Allah’a saygıdır. Bayramlar bize bu tür güzelliklerin hatırlatılmasına bir şekilde vesile olacaktır.”

ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.