Dolar 32,5246
Euro 34,8680
Altın 2.443,79
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Afyon 21°C
Hafif Yağmurlu
Afyon
21°C
Hafif Yağmurlu
Pts 22°C
Sal 21°C
Çar 20°C
Per 17°C

Prof. Dr. Yardımcıoğlu, depremzedeler için milletvekillerine seslendi

Prof. Dr. Yardımcıoğlu, depremzedeler için milletvekillerine seslendi
2

[ad_1]

Kurumsal Web Tasarım

BURSA (İGFA) – Batı Asya Araştırmaları Enstitüsü (BAAE) Başkanı Prof. Dr. Mahmut Yardımcıoğlu, mecliste görüşülmekte olan vergilere zam yapan yasa kapsamında Kahramanmaraş’ın milletvekillerine seslenerek, “Neredesiniz” diye  sordu.

“Depremden mahvolmuş, asrın felaketini yaşamış bu şehri, vergi artışlarından ve diğer rutin vergilerden belli bir süre için (3-5 yıl gibi) muaf olmasını sağlamak amacıyla yasa teklifi vermek için neyi bekliyorsunuz?” diyen Yardımcıoğlu, depremi en şiddetli haliyle yaşayan depremzedelerin çözüm bekleyen yığınla sorunu olduğunu belirterek, bu sorunlara her gün yenisinin eklendiğini belirtti.

Depremzedelere 5 yıl vergi muafiyeti gelmesi gerektiğine vurgu yapan Yardımcıoğlu, “Grup başkanvekillerinizin gözünün içine bakmak yerine, yanlarına gidip derdinizi anlatıp bu uygulamayı yasa metnine ekletmeyi neden düşünmüyorsunuz? Bugün bu yasa teklifini vermeyecekseniz ne zaman bundan daha faydalı bir işe yarayacaksınız? Grup başkan vekillerinizden mi korkuyorsunuz yoksa parti disiplininden mi korkuyorsunuz? Yoksa sizi listeye yazan beylere karşı mı gelmiş olacağınızı düşünüyorsunuz? Depremin yaralarının halen taze ve depremzedelerin ekonomik durumunun düzelmesinin onlarca yıl sürecek. Deprem bölgesine özel istisnai destekler sağlanmalı” diye konuştu.

[ad_2]

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.