Dolar 32,3679
Euro 34,9483
Altın 2.325,20
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Afyon 23°C
Parçalı Bulutlu
Afyon
23°C
Parçalı Bulutlu
Cts 24°C
Paz 24°C
Pts 24°C
Sal 20°C

Prematüre Bebekleri̇n İlk Ve Son Hali̇ne Ai̇t Fotoğraflar Sergi̇lendi̇

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Sanat Galerisi’nde açılan ‘Prematürenin Dünü Bugünü’ adlı fotoğraf sergisi hakkında konuşan Prof. Dr. Neslihan Tekin, “Prematüre bebekler normal bebeklerin hemen hemen yüzde 10 kadarını oluşturuyor. Yılda 130 bin bebek prematüre olarak doğuyor” dedi.

Kurumsal Web Tasarım

17 Kasım Dünya Prematüre Günü’nü kutlamak amacıyla Osmangazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Yeni Doğan Ünitesi doktorları ve hemşireleri tarafından fotoğraf sergisi açıldı. ESOGÜ bünyesinde doğan prematüre bebeklerin ilk fotoğraflarının ve günümüzdeki hallerinin yer aldığı sergi yoğun ilgi görürken, aynı zamanda da büyük beğeni topladı. Yaklaşık 30 bebeğin fotoğraflarının bulunduğu sergi, hakkında konuşan Doç. Dr. Özge Sürmeli Onay, “Bu serginin amacı prematüre bebeklerimizin büyüdüklerini, hayata katıldıklarını, okula gittiklerini ve mezun olduklarını göstermektir” dedi.

“Prematüre bebekler doğduğu andan itibaren oldukça zorlu bir süreçle karşı karşıya”

ESOGÜ Tıp Fakültesi’nde ileri düzeyde Yeni Doğan Ünitesi bulunduğunu belirten Prof. Dr. Neslihan Tekin, prematüre bebeklerin doğumundan itibaren zorlu bir sürece ihtiyaç duyduğunu belirterek, “İleri düzey olan, 4-A düzeyinde bir yeni doğan ünitemiz var. Dolayısıyla çok sayıda prematüre bebek izliyoruz. Prematüre bebekler normal bebeklerin hemen hemen yüzde 10 kadarını oluşturuyor. Yılda 130 bin bebek prematüre olarak doğmakta. Prematüre bebekler, doğduğu andan itibaren oldukça zorlu bir süreç izliyorlar. Bu sergiyi niye yapıyoruz ya da prematüre gününü niye kutluyoruz? Aslında bu bizler için emeklerimizin karşılığını gördüğümüz bir gurur günü gibi oluyor ama aileler için yaşadıkları kimi zaman tatlı, kimin zaman acı anıların tekrar canlanmasına sebep oluyor. Yarın da ailelerle buluşacağız bu salonda” dedi.

“Prematüre bebeklerimizin hayata katıldıklarını göstermeyi amaçladık”

Açtıkları sergiyle birlikte prematüre bebeklerin hayata tutunarak normal doğumla dünyaya gelen bireylerle aynı duruma geldiklerini gösterdiklerini ifade eden Doç. Dr. Özge Sürmeli Onay ise şu ifadeleri kullandı:

“Sergimizde prematüre bebeklerin ailelerinden izin alarak hem kuvözdeki hallerinin hem de büyümüş hallerinin resimlerini topladık. Şu anda burada 30 bebeğimizin resmi var. Tabi çok bebeğimiz var, yüzlerce bebeğimiz var, hepsine ulaşamadık. Bu bebeklerin içerisinde en küçük gebelik haftasına sahip olan Sabri Efe Yeler karşı tarafta görünen. Aslında yaşama ihtimali düşük olan bir bebekti ama çok badireler atlattı. Uzun bir yatış sürecinin ardından çok şükür taburcu oldu. Ona da mezuniyet töreni yaptık, kepli fotoğraflarını göreceksiniz. Bu serginin amacı prematüre bebeklerimizin büyüdüklerini, hayata katıldıklarını, okula gittiklerini ve mezun olduklarını göstermektir. Ailelere moral olsun diye düzenlediğimiz bir etkinlik bu. Bebeklerinin büyüdükleri zaman bizler gibi doktor, mühendis, avukat olabileceklerini görmelerini istiyoruz.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.