Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Afyon 22°C
Hafif Yağmurlu
Afyon
22°C
Hafif Yağmurlu
Paz 22°C
Pts 20°C
Sal 20°C
Çar 20°C

Pazarda satışa çıkan su kabakları ilgi odağı

PAZARDA SATIŞA ÇIKAN SU KABAKLARI İLGİ ODAĞI

Pazarda satışa çıkan su kabakları ilgi odağı
2

Kütahya’nın Emet ilçesinde emekli Öğretmen Hüsnü Öztürk’ün kendi tarlasında yetiştirdiği ve pazarda satışa sunduğu su kabakları halkın ilgisini çekiyor.

Kurumsal Web Tasarım

Genelde süs olarak ilgi gören su kabakların tanesi 20 ila 25 TL arasında alıcı buluyor.

Su kabaklarının daha çok nostalji amaçlı satın alındığını ifade eden Hüsnü Öztürk,” Emekli olduktan sonra kendi tarlamda doğal ürünler yetiştirmeye başladım. Bunlardan biride su kabağı. Çekirdeklerini başta şeker hastalarının şifa bulmak amaçlı kullandıkları su kabakları abajur olarak kullanılmasının yanında nostaljik süs olarak da satın alınıyor. Tarihte atalarımızın su kabı ve sürahi olarak kullandıkları su kabakları, yüzmede can simitleri olarak da kullanılırdı. Su kabağının kemane gibi müzik aletlerinde de kullanıldığını biliyoruz. İlçe pazarımızda organik ürünler olan ardıç katranı, el yapımı sabun gibi ürünler yanında kendi ürettiğim su kabaklarını da satıyorum ”dedi.

Öztürk, son yıllarda Halk Eğitim Merkezi Müdürlüklerince açılan Su Kabağı İşlemeciliği kurslarına katılan vatandaşların su kabaklarından gece lambası ve avize gibi süs eşyaları yapmasının su kabağına olan talebi artırdığını söyledi.

ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.