Dolar 32,3168
Euro 35,0223
Altın 2.308,02
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Afyon 21°C
Az Bulutlu
Afyon
21°C
Az Bulutlu
Cum 23°C
Cts 24°C
Paz 24°C
Pts 24°C

(Özel) Engelli̇ler Gününde Özel Sergi̇

ÖZEL GEREKSİNİMLİ GENÇLER KOOPERATİFİ TARAFINDAN “ÜRETİMDE ENGEL YOK” TEMALI SERGİ, ESKİŞEHİR FİZYOMER TERAPİA FİZİK TEDAVİ VE REHABİLİTASYON TIP MERKEZİ’NDE AÇILDI.

Özel Gereksinimli Gençler Kooperatifi tarafından “Üretimde Engel Yok” temalı sergi, Eskişehir Fizyomer Terapia Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Tıp Merkezi’nde açıldı.

Kurumsal Web Tasarım

3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla hazırlanan sergideki ürünler, 2 gün boyunca Fizyomer’de Eskişehirlilerin beğenisine sunulacak. Açılışta Eskişehir Fizyomer Terapia Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Tıp Merkezi Kurucusu ve Tıbbi Direktörü Dr. Türkan Tünerir ile birlikte, Ticaret İl Müdürü Cemil Kürkçü, Eskişehir Valiliği Proje Uzmanı ve Özel Gereksinimli Gençler Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Şenay Kızılkum, İl Milli Eğitim Şube Müdürleri; Muhittin Güleryüz ve Selçuk Kalkancı, Özkan Halaç Özel Eğitim Meslek Okulu Müdürü Tarık Bahçe kurdele keserek serginin açılışı gerçekleştirildi. Alanda, özel gereksinimli bireylerin el emeği göz nuru ürünleri sergilenerek satışa sunuldu. Fizyomer çalışanları ve tedavi gören hastalar başta olmak üzere vatandaşlar sergiye büyük ilgi gösterdi.

“Ne kadar üretken olduğunu göstermekti bizim amacımız”

Fizyomer bünyesinde böyle bir sergiye ev sahipliği yapmanın mutluluğunu yaşadıklarını dile getiren Eskişehir Fizyomer Terapia Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Tıp Merkezi Kurucusu ve Tıbbi Direktörü Uzm. Dr. Türkan Tünerir şunları söyledi:

“Dünya Engelliler Günü’nde amacımız, engellilerin sorunlarına ve üretime yaptıkları katkıya dikkat çekmekti. Özel gereksinimlilerin ailelerinin kurduğu kooperatif, ürettikleri ürünleri sergilemekte zorluk çekiyordu. Valiliğimizin, İl Milli Eğitim ve Ticaret Müdürlüğü’müzün desteğiyle bu sergiyi Fizyomer’de açmayı planladık ve bugün bunu gerçekleştirmenin mutluluğun yaşıyoruz. Destek olunduğunda özel gereksinimli bireylerin ne kadar üretken olduğunu göstermekti bizim amacımız. Bugün ve yarın saat 22:00’a kadar sergimiz açık kalacak. Gerçekten beklenenin üzerinde ilgi oldu. Tüm Fizyomer çalışanları, tüm Fizyomer hastaları ve halkımız büyük ilgi gösterdiler.”

“Destek verildiği takdirde her şeyi başarabilirler”

Eskişehir Fizyomer Terapia Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Tıp Merkezi’nde kurulan sergi için teşekkür eden Eskişehir Valiliği Proje Uzmanı ve Özel Gereksinimli Gençler Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Şenay Kızılkum, engelli bireylerin destek verilmesi halinde neleri başarabileceklerini sergilediklerinin altını çizdi. Yoğun katılımdan dolayı mutlu olduğunu dile getiren Başkanı Kızılkum, “Kooperatifimiz, hafif ve orta derecede zihin yetersizliği olan gençlerimizin, sosyal, ekonomik hayata ve istihdama katılmaları için faaliyet gösteren bir kooperatiftir. Zihin yetersizliği olan gençlerimizin kendilerine gerekli imkan ve destek sağlanırsa diğer insanlar gibi üretebileceklerini ve hayata katılabileceklerini göstermeye çalışıyoruz. Bu sergimizde bunun bir göstergesi. Şu anda gözlerinizle göreceksiniz çocuklarımız onlara destek verildiği takdirde her şeyi başarabilirler, bütün işleri yapabilirler. Sergideki ürünlerin satışından elde edilen gelir bu ürünlerin yapılması aşamasında çalışan kooperatif ortaklarımızın zihin yetersizliği olan çocuklarına ortaklık payı olarak dağıtılacak” dedi.

“Evde otur otur olmaz”

Down sendromlu İrem isimli öğrenci ise yaptığı mutfak ürünleriyle sergide yer aldı. Pişirdiği kek, poağça ve erişteleri misafirlere tek tek tanıtan İrem, “Ben kafe, yani yiyecek içecek bölümündeyim. Erişteleri ben yaptım. Bunları yaparken çok eğlendik. Evde otur otur olmaz yani. Ben her zaman iş istiyorum, daha fazla iş istiyorum. Evde kek yapıyorum, pizza, poğaça yapıyorum” diyerek çalışma azminden bahsetti.

ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.