Dolar 32,3828
Euro 35,0363
Altın 2.326,77
BİST 9.142,40
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Afyon 23°C
Açık
Afyon
23°C
Açık
Cts 24°C
Paz 25°C
Pts 25°C
Sal 22°C

(ÖZEL) Bedelli askerlik yapanlar daha fazla malzeme alıyor

GENELLİKLE UZUN DÖNEM OLARAK GİDENLERİN 3-4 TAKIM İÇ ÇAMAŞIRI ALDIKLARINI BELİRTEN SARAÇ, MEVSİMİNE VE GİDECEKLERİ YERE GÖRE DE ÜRÜNLERİ YAZLIK VE KIŞLIK OLARAK SEÇTİKLERİNİ BELİRTTİ.

(ÖZEL) Bedelli askerlik yapanlar daha fazla malzeme alıyor
2

Celp dönemlerinde bedelli olarak askerlik hizmeti yapacaklar, 6 aylıklara göre daha fazla ürün satın alıyor.

Kurumsal Web Tasarım

Celp dönemlerinde sülüs belgelerini alan asker adayları, birliklerine teslim olmadan önce askeri malzemeler satın alıyor. Eskiden uzun ve kısa dönem diye askerlik hizmeti olduğunu, fakat şimdi 6 aylık ve bedelli diye değiştiğini söyleyen Çiğdem Saraç, “Bedelli olarak askerlik hizmetini yapacaklar, 6 ay olarak gidenlere göre daha fazla alışveriş yapıyorlar. Genellikle uzun dönem olarak gidenlerin 3-4 takım iç çamaşırı alıyor. Mevsimine ve gidecekleri yere göre de ürünleri yazlık ve kışlık olarak seçiyorlar” diye belirtti.

“Bedelli olarak giden erler 12 çift çorap alırken, uzun dönem gidenler 4 parça satın alıyor”

Uzun dönem olarak askerlik hizmetini tamamlayacak olanların çamaşırlarını yıkama imkânı olduğunu, fakat bedelli olarak gidenlerin ise günün kısalığı ve eğitimin yoğunluğundan dolayı tek kullanımlık fanila ve çorapları tercih ettiklerini ifade eden Saraç, “Bedelli veya uzun dönem olarak giden erlerin, teslim olmadan önce satın aldıkları ürünler aynıdır. Tek fark olarak örneğin; bedelli olarak gidenler 12 çift çorap alırken, uzun dönem olarak gidenler 4 parça satın alıyor” diye ifade etti.

Eskişehir’de bir alışveriş merkezinde askeri ürünler üzerine satış yapan Çiğdem Saraç, acemi birliklerinde temel olarak terlik, eşofman ve kişisel bakım malzemeleri verildiğini anlatarak, konuyu şu sözlerle özetledi:

“Zaman zaman isimlik veya künye siparişi alıyoruz, fakat onları ya isimliğini kaybedenler veriyor ya da hediye olarak yaptırmak isteyenler oluyor.”

ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.