Dolar 32,2650
Euro 34,6999
Altın 2.403,64
BİST 10.257,17
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Afyon 21°C
Az Bulutlu
Afyon
21°C
Az Bulutlu
Per 20°C
Cum 14°C
Cts 12°C
Paz 16°C

Ozan Ceylan: “Yamaç paraşütü festivalleri Türkiye’deki paraşüt sporunun gelişiminde önemli”

Ozan Ceylan: “Yamaç paraşütü festivalleri Türkiye’deki paraşüt sporunun gelişiminde önemli”
2

Afyonkarahisarlı yamaç paraşütü sporcusu Ozan Ceylan, Ordu’da düzenlenen yamaç paraşütü festivaline katılarak Türkiye’deki paraşüt sporunun gelişimine dikkat çekti. Festivalde yaptığı konuşmada, yamaç paraşütü sporunun ülkemizde son yıllarda hızlı bir şekilde geliştiğini ve bu tür festivallerin giderek artması gerektiğini belirtti.

Kurumsal Web Tasarım

Ordu Boztepe paraşütçüler için popüler hale geldi

Türkiye’de yamaç paraşütü, doğal güzellikleri ve uygun hava koşulları nedeniyle son yıllarda ilgi çeken bir spor dalı haline geldi. Ordu ili de yamaç paraşütü sporcularının ilgi odağı haline geldi. Ordu’nun Boztepe ilçesi sahip olduğu doğal güzelliklerinden ötürü paraşütçüler için popüler bir alan haline geldi.

“Bu tür festivaller büyük önem taşıyor”

Ozan Ceylan, yamaç paraşütü sporunun tanıtımı ve gelişimi için bu tür festivallerin düzenlenmesinin büyük bir önem taşıdığını ve birçok paraşüt sporcularının bir araya geldiği Ordu Yamaç Paraşütü Festivali, birçok farklı aktivite ve etkinlikle birlikte paraşüt sporcularına yeni deneyimler yaşattığını söyledi.

“Türkiye’nin turizm potansiyelini artıracak”

Afyonkarahisarlı yamaç paraşütü sporcusu Ozan Ceylan festivalde yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı: “Türkiye’deki paraşüt sporu, yurtdışındaki insanlar tarafından da ilgiyle takip ediliyor. Özellikle yamaç paraşütü sporunun yaygınlaşması ve profesyonelleşmesi Türkiye’nin spor turizmi potansiyelini de artırmaya destek sağlıyor. Bu nedenle yamaç paraşütü sporunun gelişimi için düzenlenen festivaller, hem spor adına hem de turizm açısından önemli bir noktada yer alıyor. Bu nedenle yamaç paraşütü sporunun geliştirilmesi ve düzenlenen festivallerin sayısının arttırılması Türkiye’nin turizm potansiyelini artıracak ve ülkeye ekonomik katkı sağlayacak.”