Dolar 32,3122
Euro 35,0643
Altın 2.278,43
BİST 9.012,04
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Afyon 20°C
Az Bulutlu
Afyon
20°C
Az Bulutlu
Cum 22°C
Cts 23°C
Paz 23°C
Pts 24°C

Onkoloji tedavisi gören minikler DEÜ’de gönüllerince eğlendi

Onkoloji tedavisi gören minikler DEÜ’de gönüllerince eğlendi
2

Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nükhet Hotar, Nevvar Salih İşgören Çocuk Hastanesi Onkoloji Bölümü’nde tedavi gören çocuklarla bir araya gelerek bayram sevinçlerine ortak oldu. Miniklere, DEÜ Güzel Sanatlar Fakültesi öğretim üyelerinin çocuk gelişimine uygun olarak hazırladığı el yapımı antibakteriyel eğitici oyuncakları hediye eden Rektör Hotar, “Hastanemizde misafir ettiğimiz evlatlarımız sağlıklarına kavuşana dek, onların ve ailelerinin ihtiyaçlarını karşılamayı sürdüreceğiz” diye konuştu.

Kurumsal Web Tasarım

İZMİR İGFA- Dokuz Eylül Üniversitesi Nevvar Salih İşgören Çocuk Hastanesi Onkoloji Bölümü’nde tedavi gören çocuklar, çifte bayram sevinci yaşadı. Dokuz Eylül Üniversitesi’nin 15 Temmuz Sağlık ve Sanat Yerleşkesi’nde yer alan meyve bahçesinde gerçekleştirilen etkinlikte onkoloji tedavisi gören çocuklar, Ramazan Bayramı öncesinde ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı haftasında gönüllerince eğlendi. Etkinlik öncesinde Onkoloji Bölümü’nün minik misafirlerini ziyaret eden DEÜ Rektörü Prof. Dr. Nükhet Hotar, DEÜ Güzel Sanatlar Fakültesi öğretim üyelerinin çocuk gelişimine uygun olarak hazırladığı el yapımı antibakteriyel eğitici oyuncakları vererek, onlarla bol bol sohbet etti. Daha sonra DEÜ Üst Yönetimi, akademisyenler ve idari personelin de katılımıyla Onkoloji Bölümü’nde tedavi gören çocuklarla ve aileleriyle meyve bahçesinde yer alan etkinlik alanında bir araya gelen Rektör Hotar, tedavi süreci devam eden miniklerin bayram sevincine ortak oldu.

İMKÂNLARIMIZI SEFERBER ETTİK

Hastane yetkililerinden onkoloji servisinde tedavi gören çocukların durumu hakkında bilgi alan Rektör Hotar, Dokuz Eylül Üniversitesi’nin onkoloji alanında hastalara şifa dağıttığını ve bilimsel çalışmalara öncülük ettiğini ifade ederek, “Kamusal sorumluluklarımız çerçevesinde verdiğimiz bilimsel hizmetlerin yanında çocuklarımızın daha konforlu bir tedavi süreci geçirmesi için tüm imkânlarımızı seferber ediyoruz. Minik misafirlerimizin tedavileri uzun sürdüğü için biraz canları sıkılabiliyor. Bu nedenle evlatlarımıza yönelik moral etkinlikleri büyük önem taşıyor. Çocuklarımızın mutlu olması, iyileşme süreçlerine de olumlu yansıyor” dedi.

Dokuz Eylül Üniversitesi olarak tedavi süreci devam eden çocukların ve ailelerinin her zaman yanlarında olduklarını belirten Rektör Hotar, “Çocuklarımızın mutluluğu bizim için her şeyden daha fazla önem taşıyor. Hastanemizde misafir ettiğimiz evlatlarımız sağlıklarına kavuşana dek, onların ve ailelerinin ihtiyaçlarını karşılamayı sürdüreceğiz” diye konuştu. Dokuz Eylül Üniversitesi Onkoloji Enstitüsü’nün her türlü onkoloji ve hematoloji hastasına hizmet verdiğini söyleyen Enstitü Müdürü Prof. Dr. Nur Olgun ise, “Burası, ileri evre olgularda kötü giden bir tümörün protokol merkezi olma görevini de üstleniyor. Ayrıca bağışıklık sistemini güçlendiren tedavilerde burada uygulanıyor ve Türkiye’nin her yerinden hastalara hizmet veriliyor. Burada bila bedel yaptığımız moleküler testleri Rektörlüğümüz destekliyor. Rektör Hocamız Sayın Prof. Dr. Nükhet Hotar’a enstitümüze ve etkinliğimize sağladığı katkılar için teşekkür ediyoruz. Umarım çocuklarımız çok iyi günler görür” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.