Dolar 32,3241
Euro 34,9742
Altın 2.312,74
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Afyon 21°C
Az Bulutlu
Afyon
21°C
Az Bulutlu
Cum 23°C
Cts 24°C
Paz 24°C
Pts 24°C

Öğretim üyesi Bayram’a Avrupa’dan davet

Öğretim üyesi Bayram’a Avrupa’dan davet
2

[ad_1]

Kurumsal Web Tasarım

Bingöl Üniversitesi Rekreasyon Bölümü Dr. Öğretim Üyesi Alican Bayram, Galati Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlenen ve FIEPS organizasyonunun 100’üncü yılını kutladığı konferansta davetli konuşmacı olarak katıldı.

Bingöl Güncel TV / BİNGÖL (İGFA) – Metaverse’de gerçekleştirilen serbest ve boş zaman (Metaleisure) kavramını 4 kıta ve 29 ülkeden gelen katılımcılara anlattı.

Organizasyona FIEPS Dünya Başkanı Prof. Dr. Almir Adolfo Gruhn, FİEPS Avrupa Başkanı Prof. Dr. Dario Novak, Galati Parlamento temsilcileri, Galati Belediye Başkanı Lonut Florin Pucheanu ve Galati Üniversitesi Rektörü’nün yanı 4 kıta ve 29 ülkeden bilim insanları katıldı.

VR, XR ve AR gözlükler aracılığı ile giriş yapabileceğimiz sanal evrende dijital ikizlerle bulunduğumuzu belirten Bayram, bu gözlüklerin yanı sıra geliştirilmiş olan ama yaygın olarak kullanılmayan hassas ve hissedilebilir özelliği olan “Teslasuit” ve “Haptic Suit” ler aracılığı ile dünyanın neresinde olursanız olun istediğiniz başka bir yere gidebilecek ve dokunduğunuz her şeyi hissedilebileceğini söyledi.

Ayrıca Sussex Üniversitesinin koku almaya yarayan bir aparat üzerinde çalıştığını ve Miyashita isimli bir profesöründe ekranda görülen tatları almaya yardımcı olan bir aparat geliştirdiğini belirtti.

Bu teknolojilerin emekleme aşamasında olduğunu belirten Bayram, “Oynadığımız dijital oyunlarda hasar alınca hissedebileceğiz, Bingöl’deki evimizde otururken Japonyada bir orkide bahçesini gezerek, dokunarak koklayabileceğiz. Yahut bir Kanadalı arkadaşım halamın meşhur içli köftesinin tadına dijital ortamda Bingöl’e gelmeden bakabilecek. Bu deneyimler insanlığın gelişmişliğini gösteren temel haklarından biri olan boş zaman deneyimlerinde evrim yaşamasına neden olacaktır. Metaleisure kavramını bu nedenle post-leisure olarak tanımlıyorum” diye konuştu.

[ad_2]

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.