Dolar 32,5785
Euro 34,6971
Altın 2.521,50
BİST 9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Afyon 12°C
Hafif Yağmurlu
Afyon
12°C
Hafif Yağmurlu
Cts 18°C
Paz 19°C
Pts 24°C
Sal 24°C

”Öğrencilere vefasızlık” haberleri gerçeği yansıtmıyor

”Öğrencilere vefasızlık” haberleri gerçeği yansıtmıyor
2

Öğrencilere vefasızlık” haberleri gerçeği yansıtmıyor… Afyon Eğitim Bir Sen 1.Nolu Sendika Başkanı Mustafa Arslan, İscehisar’da meydana gelen kaza sonrası, basında çıkan ”Öğrencilere vefasızlık” gibi başlıklarla yapılan haberlere tepki gösterdi.

Kurumsal Web Tasarım

Mustafa Arslan’ın konuya ilişkin açıklamalarından satır başları:

İscehisar / Çatağıl’da elim bir kaza neticesinde yitirdiğimiz yavrularımız için İlçe Milli Eğitim Müdürümüzü, Alanyurt İlkokulu ve Ortaokulu’nda görev yapan eğitim çalışına arkadaşlarımızı ziyaret ederek taziyelerimizi ilettik. Camiamızın başı sağ olsun.

Öğretmenlerimizin acılarını paylaştık

Okulumuza gerçekleştirdiğimiz ziyaret esnasında, Kuran-ı Kerim tilaveti ve dualarla yavrularımızın üzüntüsünü yüreğinde en ağır haliyle hisseden öğretmenlerimizin acılarını paylaştık.

Sorumlular hesabını verecektir

Elim kaza camiamızı yasa boğmuştur. Kaza ile ilgili başlatılan soruşturmalarda sorumlu ya da sorumlular hukukun önünde hesabını verecektir, buna inanıyoruz.

Haberlerdeki ifadeler hakikat ile örtüşmüyor

Ziyaretimiz esnasında olayla ilgili bazı basın kuruluşlarında yer alan ve gerçeği yansıtmayan haberlerle, eğitim çalışanlarını itibarsızlaştırmaya varan ifadelerin hakikat ile örtüşmediğini müşahede ettik.

“Öğrencilere vefasızlık vs.” olarak ifade edilen haberde mezkur olay esnasında, üst düzey kurum yetkililerinin okulda olduğu; haberde ifade edilenlerin aktarılış biçiminde özü itibariyle duyumlar ve olayın tamamını yansıtmayan görüntüler üzerine oluşturulan -hakikati yansıtmayan- senaryolaştırılmış bir haber metni ortaya çıktığı değerlendirilmektedir.

Camiamızın itibarsızlaştırılması kabul edilir bir durum değil

Camiamızın, öğretmenlerimizin elim bir kaza üzerine yaşadığı dinmez acı devam ederken, bu tarz haberlerle camiamızın itibarsızlaştırılması, örselenmesi kabul edilebilir bir durum değildir.

Okulumuzu ziyaret esnasında okulun bahçesinde Jandarma aracının olduğunu içeride iki Jandarmamızın beklediğine şahit olduk.

Muhatapları sorumlu davranmaya davet ediyoruz

Yapılan mesnetsiz haberlerle halkın galeyana getirilmesi gibi olumsuz ve telafi edilemez sonuçlar ortaya çıkabileceği, öğretmenlerimizin güvenliğinin tehlikeye atıldığı da göz ardı edilmemelidir. Bu yönüyle muhatapları sorumlu davranmaya davet ediyoruz.

Hayatını kaybeden, cennete yürüyen öğrencilerimize Allah’tan rahmet, yaralı öğrencilerimize acil şifalar diliyorum. Ailelerinin ve camiamızın başı sağ olsun.

Mustafa Arslan
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.