Dolar 32,4675
Euro 34,6698
Altın 2.394,29
BİST 10.045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Afyon 20°C
Az Bulutlu
Afyon
20°C
Az Bulutlu
Per 18°C
Cum 16°C
Cts 11°C
Paz 16°C

New York’ta ‘Hocalı Katliamı’nın 31. yılı anıldı

New York’ta ‘Hocalı Katliamı’nın 31. yılı anıldı
2

Azerbaycan’ın Dağlık Karabağ bölgesindeki Hocalı kentinde 1992 yılında kadın çocuk demeden katledilen 613 kişinin anısına New York’ta tören düzenlendi.

Kurumsal Web Tasarım

Emine YILMAZ – abdpost.com / ABD (İGFA) – Hocalı kurbanları, Columbia Üniversitesi’nde saygı duruşuyla başlayan anma töreniyle anıldı.

Programda kürsüye ilk olarak ABD’li tarihçi Michael Gunter konuşmacı olarak geldi ve katliamın ABD’de çok bilinmediğini vurguladı.

“ABD’de çok az insan 600’den fazla masum sivilin katledildiği Hocalı olayını duymuştur” diyen Gunter, “Bunu insanlara anlatmaya çalışırken bile zorlanıyorsunuz, çok korkunç bir katliam.” dedi. Gunter, Sovyetler Birliği sonrası ortaya çıkan Azerbaycan ile Ermenistan arasındaki çatışmaların çok az bilindiğini belirterek, “İki ülke arasındaki bu sorunu daha nesnel olarak bilmeliyiz, çünkü bu gerçekten, sadece dünyadaki benzerleri için değil, eski Sovyetler Birliği sonrası ortaya çıkan bugünkü Ukrayna’daki durumu anlamak için de bir tohum” ifadelerini kullandı.

Kuzey Caroline Üniversitesi’nden öğretim görevlisi Ali Askerov da, Hocalı katliamının Azerbaycan tarihindeki yeri ve halkı için ne anlama geldiği konusunda açıklamalarda bulundu.

Programa; Türkiye’nin New York Başkonsolosu Reyhan Özgür, Azerbaycan’ın Birleşmiş Milletler Daimi Temsilciliğinden diplomatlar, öğrenciler, Türk ve Azerbaycan toplumundan temsilciler de katıldı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.