Dolar 32,3241
Euro 34,9742
Altın 2.312,74
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Afyon 21°C
Az Bulutlu
Afyon
21°C
Az Bulutlu
Cum 23°C
Cts 24°C
Paz 24°C
Pts 24°C

Muğla Datça’dan vatandaşlara ‘nüfus kaydı’ çağrısı

Muğla Datça’dan vatandaşlara ‘nüfus kaydı’ çağrısı
2

Muğla’nın tarihi ve turistik ilçesi Datça’da Belediye Başkanı Gürsel Uçar, vatandaşların daha iyi hizmet alması için Datça’ya sahip çıkılması konusunda çağrıda bulundu.

Kurumsal Web Tasarım

AjansCANKA / MUĞLA (İGFA) – Datça Belediye Başkanı Gürsel Uçar, özel yaptığı açıklamada  Datça’da resmiyette 24 bin 519 nüfusa sahip olduklarını anımsatarak, bu nüfusun iki katı olan yaklaşık 50 bin kişinin yaşadığına dikkati çekti. Yaz nüfusuna göre hazırlık yaptığını ifade eden Başkan Uçar, “Datça yerleşimi dağınık bir yer. Datça’da yaşayan vatandaşlarımız, madem ki burada hep beraber yaşıyoruz, gelin nüfus ikamet kaydınızı da buraya aldırınız ve resmi olarak da yaşadığınız yerde görününüz ikinci konut gösterdiğiniz Datça, ilk adresiniz olsun. Bizler de İller Bankası’ndan nüfusa göre pay alarak verdiğimiz hizmeti de o ölçüde artıralım” çağrısında bulundu.

Nüfusun 30 bin altında görülmesinden dolayı ihtiyaçları olan kadroların verilmediğini belirten Başkan Uçar, “Çevre ve Şehircilik bakanlığından kadro istedim ama nüfusumuz 30 binin altında görüldüğü için verilmesi gereken 20 kişilik kadro verilmiyor. Bu kadroyu alabilsek alacağımız Mimar, İmşaat Mühendisi ve Şehir plancısı kadrolarıyla daha iyi hizmet vereceğiz. Ayrıca sağlık konusunda da  Devlet Hastanemizde yeni uzman doktor kadroları açılacak, yeni uzman doktorlar gelecek. Sevgili vatandaşlarımız madem Datça da yaşıyorsunuz, o zaman ikametinizi de buraya alın yaşadığınız yere destek olun. Bizde verdiğimiz hizmet kalitesini daha da yükseltelim”  diye konuştu.

DATÇA’DA 600 KAÇAK YAPI YIKILACAK

Öte yandan Datça’nın diğer bir sorunun da bir türlü önüne geçilemeyen kaçak yapılaşma olduğuna dikkati çeken Belediye Başkanı Gürsel Uçar, hiçbir zaman izinsiz yapının bahanesi olmayacağını belirterek, “2018 yılında İmar barışı kapsamına giren yapıların dışında, bugüne kadar 600 kaçak yapı tespit ettik ve yıkımlarına başladık. Hiç kimse kaçak yapıyla barınma sorununu iş sorununu gidermeye çalışmasın, inşaatını ruhsatlı yapsın. Huzur içinde birlikte yaşayabilmemiz için hepimizin kurallara uyması gerekir.” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.