Dolar 32,3325
Euro 35,1176
Altın 2.310,95
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Afyon 20°C
Az Bulutlu
Afyon
20°C
Az Bulutlu
Cum 23°C
Cts 24°C
Paz 24°C
Pts 24°C

Mübadelenin 100. yılında Bodrum’da kültürel hafıza

Mübadelenin 100. yılında Bodrum’da kültürel hafıza
2

Bodrum Deniz Müzesi tarafından mübadelenin 100’üncü yılı dolayısıyla “Kültürel Hafızanın Hüzünlü Kayıkları” başlığında farklı etkinliklerin yer aldığı program düzenlendi.

Kurumsal Web Tasarım

MUĞLA (İGFA) – Bodrum Belediyesi Kültür AŞ organizasyonunda Bodrum Girit ve Yunanistan Göçmenleri Derneği iş birliğiyle gerçekleşen ve iki gün süren etkinliklerin açılış programı 5 Nisan Çarşamba günü Bodrum Ticaret Odası Konferans ve Sergi Salonu’nda gerçekleşti.

Programa Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, Bodrum Girit ve Yunanistan Göçmenleri Derneği Başkanı Zehra Denizaslanı, Bodrum Deniz Müzesi Müdürü Selen Cambazoğlu, Bodrum Belediyesi Kültür AŞ yöneticileri, mübadiller, mübadele ile Bodrum’a gelen ailelerin 2. ve 3. kuşak temsilcileri ile öğrenciler katıldı.

Etkinlikler kapsamında birinci gün Eğitimci Dr. Meltem Ulu tarafından “Kültürel Hafıza Nedir, Toplumlar Geçmişi Nasıl Hatırlar, Toplumlar Neden ve Nasıl Unutur? Nostalji Nedir? Unutma Biçimleri,” konu başlıklarında seminer düzenlendi. İnteraktif olarak ilerleyen eğitimde fotoğraf okuma çalışmaları gerçekleştirilirken “kültürel hafıza” olgusu detaylı olarak incelendi.

Program kapsamında davetli konuşmacıların sunumları ve kitap imza etkinlikleri de yer aldı.

Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, etkinliğin açılış konuşmasında şunları söyledi:

“Birlik, beraberlik, sevgi ve saygı içinde bu coğrafyada bir arada yaşamak son derece değerli. İçimizdeki çok renkliliği yok ederek değil; Ulu Önderimiz gibi çok renkliliği toplumsal ve kültürel zenginliğe dönüştürerek ilerlemek mümkündür. Gerek Türkiye´deki gerek Yunanistan´daki sürgün ve mübadil insanların çocukları dünün büyük acısını bugünün çok meyveli, çok çiçekli barış kültürüne dönüştürebilirler. Türkiye ve Yunanistan halkları böyle bir barışçı kültür ve barışçı politikaya layıktırlar. Bizler de Bodrum Belediyesi olarak bu barışçıl kültüre katkı koymak, bağlarımızı daha da güçlendirmek adına her yıl İki Yaka Kültür Festivalimizi gerçekleştiriyoruz. Bodrum’un en önemli festivallerinden olan İki Yaka Kültür Festivalimizde Leros Belediye Başkanı dostum Michalis Kolias misafirimiz oldu. Ardından bizler de davetleri üzerine Leros Adası’na giderek Barış Festivali’ne katıldık. Bu temmuz ayında da hep birlikte yine orada barış için olalım. Barış ve demokrasi için birlikte adımlar atıyoruz. Demokrasi ve barışın ancak yerelden başlayarak küresel boyuta taşınabileceğini düşünüyorum.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.