Dolar 32,5442
Euro 35,0007
Altın 2.435,18
BİST 9.766,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Afyon 22°C
Açık
Afyon
22°C
Açık
Cum 25°C
Cts 25°C
Paz 23°C
Pts 21°C

Miraç Kandili Özel Programında Kocaeli’nde gönüller manevi huzurla doldu

Miraç Kandili Özel Programında Kocaeli’nde gönüller manevi huzurla doldu
2

Hz. Muhammed (S.A.V)’in Allah’ın huzuruna çıktığı Miraç gecesi için Büyükşehir Belediyesi gönüllere manevi huzur veren bir anma programı düzenledi.

Kurumsal Web Tasarım

KOCAELİ (İGFA)- Miraç, Yüce Peygamberimiz (S.A.V)’in Cenab-ı Allah’ın yüksek huzuruna kabulüdür. Onun şahsında insanlığın önüne açılan sınırsız terakki yolculuğu olan gece için Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, anma programı düzenledi. Kocaeli Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen Miraç Kandili Özel Programında konuşan İlahiyatçı-eğitimci Osman Eğin, “Miraç bir yükseliştir. Peygamber Efendimiz’in Mescid-i Harâm’dan Mescid-i Aksâ’ya oradan da Allah’ın huzuruna yükseldiği hadisedir” ifadesini kullandı.

Kocaeli Kongre Merkezinde gerçekleştirilen programa Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Yaşar Çakmak ve vatandaşlar katıldı. Sanatçı Harun Beyaz’ın moderatörlüğünü yaptığı programda Kur’an-ı Kerimi Güzel Okuma Birincisi Hafız Muhammed Cemal, İlahiyatçı-eğitimci Osman Eğin ve sanatçı Mustafa Cihat hazır bulundu.

Miraç Gecesinin feyzinden istifade edildiği gece Kur’an-ı Kerimi Güzel Okuma Birincisi Hafız Muhammed Cemal’in Kur’an tilaveti ile başladı. Ardından İlahiyatçı-eğitimci Osman Eğin, miracın hikmetlerini anlattı. Recep ayının 27. gecesine Miraç gecesi dendiğini belirten Eğin, “Miraç kelime anlamı itibariyle göğe çıkma, yükselme anlamlarına gelir. İsra ve Miraç hâdisesi, Peygamberimiz Hz. Muhammed’in (S.A.V.) hicretinden 18 ay evvel vuku bulmuştur. Miraç hadisesi, Peygamber Efendimiz’in Mescid-i Harâm’dan Mescid-i Aksâ’ya oradan da Allah’ın huzuruna yükseldiği hadiseye denir. Peygamber Efendimiz bu gece pek çok ruhani ahvâl ve ikrama kavuşmuş olmakla birlikte hiç bir kulun ulaşamayacağı manevi alemlere varmıştır. İşte bu gece her yıl Miraç Kandili olarak idrak edilir” ifadesini kullandı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.