Dolar 32,3258
Euro 34,8332
Altın 2.394,20
BİST 10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Afyon 15°C
Hafif Yağmurlu
Afyon
15°C
Hafif Yağmurlu
Cts 12°C
Paz 17°C
Pts 19°C
Sal 22°C

Minik öğrenciler “Gelecek İçin Tasarrufu Seçin” adlı projeye imza attı

Minik öğrenciler “Gelecek İçin Tasarrufu Seçin” adlı projeye imza attı
2

Avrupa’daki okullar için oluşturulmuş bir topluluk olan eTwinning’te okullar iletişim kurmak, işbirliği yapmak, projeler geliştirmek ve paylaşmak adına bir araya geliyor.

Kurumsal Web Tasarım

KİLİS İGFA- Kilis’te bulunan Gülten ve Ömer Ünlükahraman Anaokulu’nda da minik öğrencilere eTwinning kapsamında “Gelecek İçin Tasarrufu Seçin” adlı projeye imza attı. Projede yer alan Okul Öncesi Öğretmeni Nursel Güler, “Projedeki amacımız kaynaklarımızın hızla tükendiği dünyamızda, öğrencilerimize kaynaklarımızı tasarruflu bir şekilde kullanma bilincini kazandırmak.” dedi.

Proje kapsamında öğrencilerin tasarruf konusunda bilinçlendirilerek gereksiz yere harcanan elektrik, ihtiyaç fazlası kullanılan su, geri dönüşebilen malzemelerin kullanımı konusunda beceri kazanmaları sağlanacak. Güler, “Öğrenmenin ve kavramanın çok yüksek olduğu Okul Öncesi dönemde öğrencilerimizi tasarruf konusunda bilinçlendirmek amacıyla “Damlaya Damlaya Göl Olur “atasözümüzden yola çıkarak öğrencilerimizin tasarruflu davranıp birikim yapmalarını ve birikimleriyle gelişimlerine katkıda bulunacak harcamalar yapmalarını sağlamayı hedefliyoruz.” dedi.

Projede Türkiye’nin birçok ilinden öğrenciler bir araya gelmekte ve birlikte çalışma imkanı bulmaktadır. Nursel Güler rehberliğinde öğrenciler eğitici ve eğlenceli etkinliklerle yaparak ve yaşayarak öğreniyorlar. Bu proje sayesinde öğrenciler hem israfın önlenmesi hem de kaynakların daha verimli kullanılması bilincini öğreniyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.