Dolar 32,3143
Euro 35,1060
Altın 2.290,78
BİST 9.057,12
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Afyon 20°C
Az Bulutlu
Afyon
20°C
Az Bulutlu
Cum 23°C
Cts 23°C
Paz 23°C
Pts 24°C

Milli Boşnak Konseyi Başkanı Curiç’den İzmir Bosna Sancak Derneği’ne ziyaret

Milli Boşnak Konseyi Başkanı Curiç’den İzmir Bosna Sancak Derneği’ne ziyaret
2

Bir dizi temaslarda bulunmak üzere İzmir’e gelen Sırbistan Sancak Bölgesi Novi Pazar Milli Boşnak Konseyi Başkanı Jasmina Baltiç Curiç ve beraberindeki heyet İzmir Bosna Sancak Kültür ve Yardımlaşma Derneği’ni ziyaret etti. Ziyarette yönetim kurulu ve dernek üyeler hazır bulundu.

Kurumsal Web Tasarım

İZMİR (İGFA)- Yapılan ziyarette; “Novi Pazar’da yaşayan Boşnak akrabalarınızdan ve hemşehrilerinizden selam  getirdim” diyerek söze başlayan Jasmina Baltiç Curiç, yapılan yardımları ve destekleri her  daim minnetle andıklarını hatırlatan Jasmina Baltiç Curiç, “İzmir Bosna Sancak Derneği’ni ve Başkanı Abdullah Gül’ü Bosna ve Sancak Bölgesine yaptığı yardımlarla biliyoruz.  Umudumuz İstanbul’dan olduğu gibi İzmir’den de her hafta Novi Pazar’a otobüs kalkması ve  mevcut ilişkilerimizi daha da ileriye taşımak istiyoruz. Çocuklarımızın belirli sürelerle İzmir  ve Novi Pazar’a gelmelerini sağlamak için gerekli çalışmaları kısa sürede başlatmayı  düşünüyoruz. Çocuklarımız anane ve göreneklerimizi unutmamaları için kültürel  faaliyetlerimizi artırmalıyız ve çalışmalarımıza hız vermeliyiz, ortak projelerimizi en kısa  sürede hayata geçirmek için harekete geçmeliyiz” dedi.

Novi Pazar’a Milli Boşnak Konseyi’nin İzmir temsilciliğini Abdullah Gül Başkanlığındaki  derneğe vermek için gerekli çalışmaları başlatacaklarını vurgulayan Jasmina Baltiç Curiç,  “Yasal bir engel yoksa en kısa zamanda bizlerin İzmir’de ki temsilcisi İzmir Bosna Sancak  Derneği olacaktır. Dernek olarak gerçekten çok başarılı hizmetleriniz var. Sancak bölgesinde  çok yakından tanınan bir derneksiniz. İzmir, İstanbul ve diğer kentlerde yaşayan Sırbistan’la  çifte vatandaşlığı bulunan Boşnak hemşehrilerimiz nüfus sayımında kendilerini saydırmaları  bizler için çok önemli bu konuda bizler de sizlere yardımcı olacağız” diye konuştu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.