Dolar 32,3650
Euro 34,9694
Altın 2.325,97
BİST 9.105,54
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Afyon 23°C
Açık
Afyon
23°C
Açık
Cts 24°C
Paz 24°C
Pts 25°C
Sal 22°C

Memur ve memur emeklisinin zam pazarlığında son aşamaya gelindi

Memur ve memur emeklisinin zam pazarlığında son aşamaya gelindi
2

Memur ve memur emeklisinin zam pazarlığında son aşamaya gelindi… 4 milyon memur ve 2 milyondan fazla memur emeklisinin 2022 ve 2023’teki mali ve sosyal haklarının belirleneceği 6. Dönem Toplu Sözleşme görüşmelerinde, hükümetin yeni bir zam teklifini yapması bekleniyor. Hükümetin sunacağı yeni teklifte; zamlara ek olarak yüzde 2 oranında refah payı ve her yıl için 100 TL’lik artış olabileceği de düşünülüyor.

Kurumsal Web Tasarım

Memurların maaş ve memur emeklisinin aylıklarına gelecek iki yılda yapılacak zam miktarının belirleneceği 6. Dönem Toplu Sözleşme görüşmelerinde, 2 Ağustos’ta başlayan süreç sürüyor.

Memur-Sen ve Türkiye Kamu-Sen’in taban aylığa 600 lira seyyanen zam, 2022’de yüzde 21, 2023’te yüzde 17, iki yılda yüzde 6 refah payı artışı talebine karşılık hükümet, 2022’nin ilk altı ayında yüzde 5, ikinci altı ayında yüzde 6, 2023’ün ilk ve ikinci altı aylarında yüzde 6+6 ve enflasyon farkları olabileceğini belirterek sunmuştu.

Yeni teklif beklentileri sürüyor

Hükümetin bu teklifini yetersiz bulan ve olumsuz olarak değerlendiren bazı memur sendikalarının yeni teklif beklentileri sürüyor. Bir yandan hükümetten yeni zam teklifi bekleyen sendikalar, diğer yandan da sözleşmenin tamamına ve hizmet kollarına dair görüşmeler de devam ediyor.

Konuya ilişkin, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’ndaki görüşmelerin bugünkü kısmında, kamu görevlilerinin hepsini kapsayan ve ilgilendiren, 11 hizmet koluna ilişkin taleplerin son değerlendirmesi yapılacak. Bu toplantıdan sonra, sözleşme görüşmelerinin en önemlisi olan maaş artışlarının müzakere edilmesi ve hükümetin yeni zam teklifini sendikalara sunması bekleniyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.