Dolar 32,5999
Euro 34,7203
Altın 2.497,86
BİST 9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Afyon 12°C
Hafif Yağmurlu
Afyon
12°C
Hafif Yağmurlu
Cts 18°C
Paz 19°C
Pts 24°C
Sal 24°C

Memduh Büyükkılıç’tan turizm mesajları

Memduh Büyükkılıç’tan turizm mesajları
2

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, 15-22 Nisan Turizm Haftası dolayısıyla düzenlenen 46. Turizm Haftası’nın açılışı ve Soğanlı bölgesinde yapılacak Meydan Düzenleme Projesi’nin tanıtım programına katıldı. Büyükkılıç, “Bu şehir her zaman güzelliklerle anılmaya değer” dedi.

Kurumsal Web Tasarım

Mehmet UZEL (KAYSERİ İGFA)
Tarihi Kayseri Kalesi’nde 46’ncı Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında düzenlenen programa Başkan Büyükkılıç’ın yanı sıra Kayseri Valisi Şehmus Günaydın, Yeşilhisar Belediye Başkanı Halit Taşyapan, Kayseri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kurtuluş Karamustafa, İl Kültür ve Turizm Müdürü Dr. Şükrü Dursun, Kültepe Kaniş Karum Ören Yeri Kazı Başkanı Dr. Fikri Kulakoğlu, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Hamdi Elcuman ve vatandaşlar katıldı.

Başkan Büyükkılıç, kadim bir şehirden söz ettiklerini belirterek, “Gerçekten ne tarafa dönüp baksanız bir tarihi eserin olduğunu, adeta tarih fışkırdığını hep beraber gözlemlemekteyiz. Şehrimizi her şeyden önce bizlerin sahiplenmesi, tanıması, başkalarıyla da paylaşması gerektiğini de buradan hatırlatmak istiyorum” dedi.

Kendi kendine yeten bir şehirden söz ettiklerini ifade eden Büyükkılıç, “Hayırseverler şehri Kayseri’den söz ediyoruz. Bu şehirde turizmle ilgili potansiyeli anlatsak da bitiremeyiz. İnşallah daha fazlasını yapacağız. Yaptığımız çalışmaları birlik ve beraberlik içerisinde Kültür Bakanlığımızla, Valiliğimizle yapmak suretiyle bu şehri daha güzel noktalara taşıyacağımıza inanıyorum. Bu şehir her zaman güzelliklerle anılmaya değer. 1,5 milyon kardeşimizi bağrımıza basıyorum. İnşallah el ele gönül gönüle verelim. Kayseri saat kulesinin altını Kayseri Büyükşehir Belediyesi olarak irtibat bürosu konusunda, turizm bağlamında da yurt dışından gelecek olan hemşehrilerimiz bölgemizdeki canlarımızla ilgili de bu şehrin güzelliklerini tanıtacak ve yatırımcılara da fırsat verecek bir mekân olarak düzenlenmesi talimatını verdim. Geçmişte zaten bu anlamda bir merkezdi.”

Vali Şehmus Günaydın ise Kayseri’nin binlerce yıllık mirası barındıran, birçok önemli esere ev sahipliği yapan şehir olduğunu, turizm anlamında da özellikle hem yatırımcıların hem de bu konuda iş yapan turizm acentelerinin ilgi odağı ve cazibe merkezi olduğunu ifade etti. Günaydın, hayırlı, bereketli bir turizm yılı olmasını temenni etti.

İl Kültür ve Turizm Müdürü Dr. Şükrü Dursun da, şehrin birçok medeniyete ev sahipliği yapmış olup eşsiz kültür dokusu, tarihi, doğal güzellikleri ve ayrıca zengin mutfağı, çok çeşitli saymakla bitmeyecek kültürel değerleri ile zengin bir turizm potansiyeline sahip olduğunu belirtti.

Kültepe Kaniş Karum Ören Yeri Kazı Başkanı Dr. Fikri Kulakoğlu ise Turizm Haftası nedeniyle düzenlenen ‘5 Bin Yıllık Kül Tepede Yeni Keşifler’ başlıklı bir sergi açılacağına değinerek, “Bu sergi yazıdan bin yıl daha öncesindeki Kültepe’de yaşayan insanların nelere sahip olduğu, nasıl yaşadığını göstermesi açısından önemli. Özellikle son dönemde yaptığımız bir kazı sırasında muhtemelen tapınak olması gereken bir yapının içinde bulunan eserler Anadolu din tarihi, Anadolu insanının inanış biçimleri hakkında da çok özel bilgiler veriyor” dedi. 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.