Dolar 32,5258
Euro 34,9344
Altın 2.439,87
BİST 9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Afyon 23°C
Açık
Afyon
23°C
Açık
Cum 25°C
Cts 24°C
Paz 22°C
Pts 21°C

Memduh Büyükkılıç’tan ‘tarihi’ mesaj

Memduh Büyükkılıç’tan ‘tarihi’ mesaj
2

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, çalışmaları devam eden 17 milyon TL maliyetli Paleontoloji Müzesi projesi ile tarihi mirası ve doğal güzellikleriyle açık hava müzesi konumundaki Kayseri’ye çok değerli bir müze daha kazandırılacağını belirterek, “Paleontolojinin tarihini yeniden yazacağız” dedi.

Kurumsal Web Tasarım

Mehmet UZEL (KAYSERİ İGFA)
Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, kentin ‘Müzeler Şehri Kayseri’ olarak anılması için çalışmalarını sürdürüyor.  Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından geçtiğimiz yıl Ağustos ayında temeli atılan ve dünyada eşi benzeri bulunmayan 7.5 milyon yıllık fosillerin sergileneceği Paleontoloji Müzesi projesinde inşaat çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor.

Başkan Büyükkılıç, yaptığı açıklamada, Kayseri’deki tarihi değerleri sergilemek ve bilimin yeniden Kayseri bağlamında gözden geçirilmesini sağlamak için girişimlerde bulunduklarını ifade ederek, yapımı devam eden yaklaşık 17 milyon TL maliyetli Paleontoloji Müzesi hakkında bilgiler verdi.    

Kayseri’nin paleontoloji ve doğa tarihi açısından çok önemli bir merkez olduğunu söyleyen Büyükşehir Belediye Başkan Dr. Memduh Büyükkılıç, “Filler, zürafalar, gergedanlar nerde yaşıyor, ormanlarda yaşıyor. Demek ki Kayseri geçmiş yıllarda baştan başa bir ormanlar diyarıymış. Böyle olunca bu fosiller 7.5 milyon yıl önce yaşamış, bilim adamları söylüyor, biz söylemiyoruz. Kayseri’mizin Kızılırmak bölgesinde, Yamula Barajı bölgesinde ortaya çıktı ama hemen ileride Ağırnas-Barsama bölgesinde de yine mevcut. Demek ki bu havzada da var. Burası Koramaz Vadisi diye biliniyor, Koramaz Vadisi şu anda UNESCO’nun geçici miras listesine girmiş durumda” dedi. 

Memduh Büyükkılıç, paleontolojinin tarihini yeniden yazacaklarını dile getirdi.
 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.