Dolar 32,5993
Euro 34,7973
Altın 2.495,14
BİST 9.483,67
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Afyon 12°C
Hafif Yağmurlu
Afyon
12°C
Hafif Yağmurlu
Cts 18°C
Paz 19°C
Pts 25°C
Sal 25°C

Marmarabirlik’te ‘Asa’ güven tazeledi

Marmarabirlik’te ‘Asa’ güven tazeledi
2

Marmarabirlik’in 2020/2021 İş Yılı Olağan Genel Kurulu yapıldı. Birlik Başkan ve Yönetim Kurulu seçimimin de yapıldığı ve tek liste ile gidilen genel kurulda, Başkan Hidamet Asa güven tazeledi.

Kurumsal Web Tasarım

BURSA (İGFA) – Marmarabirlik’in 2020/2021 İş Yılı Olağan Genel Kurul toplantısı Başköy tesislerinde yapıldı. Birlik Başkan ve Yönetim Kurulu seçiminin yapıldığı genel kurula, Bakanlık Temsilcileri, Birlik Yönetim Kurulu Üyeleri, Marmarabirlik’e bağlı 8 Kooperatif Başkan ve Yöneticileri ile Birlik Temsilcileri katıldı.

Yönetim kurulu faaliyet raporu, bütçe ve çalışma programının görüşüldüğü genel kurulda, ortaklara verilen ayni kredi desteğinin artırılması oy birliği ile kabul edildi. Ayrıca ürün alımları devam ederken, Marmarabirlik Yönetim Kuruluna fiyat artışı yapabilme yetkisi verildi.

Genel kurulda dikkat çeken mesajlar veren Yönetim Kurulu Başkanı Hidamet Asa, Marmarabirlik’in son 10 yılda büyük değişime uğradığını belirterek, “Bir kooperatif markası olarak büyümeye, yatırımlar yapmaya ve üretici odaklı hizmetlerimizle çalışmaya devam edeceğiz” dedi.

Marmarabirlik’in büyüme rakamlarını da özetleyen Asa, Birlik’in mali açıdan güçlü bir yapıya kavuştuğunu ve 2021/2022 iş yılında bunun çok iyi görüldüğünü söyledi.

ORTAKLARA AKARYAKIT MÜJDESİ: 1 NİSAN’DA BAŞLIYOR

Üreticilerin girdi maliyetlerinin arttığına dikkati çeken Asa, “Gübre ve zirai ilaç desteği ile birlikte üreticilerimizin en önemli girdi kalemini oluşturan akaryakıt desteği verilmesine 1 Nisan 2022 tarihinde başlanacaktır. Bu destek için ortaklarımıza toplam 173 milyon TL kredi tahsisatı yapılmıştır. Kooperatifine son 3 yılda ortalama ürün teslimatı 1.000 kg ve altında olan ortaklara 250 lt,  1.001kg – 2.500 kg arasında olan ortaklara 300 lt, ortalama teslimatı 2.501 kg ve üstünde olan ortaklara 350 ltkarşılığı tutarında akaryakıt desteği verilecektir. Üretime destek vermek amacıyla; zirai ilaç, göztaşı, bordo bulamacı, organik ve organomineral gübre ve akaryakıt desteği için ortaklarımıza toplam 335 milyon TL kredi tahsisatı yapılmıştır” diye konuştu.

CUMHURİYETİN 100. YILINDA HEDEF 1,3 MİLYAR NET CİRO

Gelecek hedeflerini de paylaşan Asa, Cumhuriyetimizin 100. Yılında 50 bin ton ürün satmayı ve 1 milyar 300 milyon TL net ciro elde etmeyi hedeflediklerini söyledi.

Daha sonra tek liste ile gidilen ve 239 delegenin katıldığı genel kurulda oyların tamamını alan ve güven tazeleyen Hidamet Asa, Marmarabirlik Yönetim Kurulu Başkanlığına tekrar seçildi. Aynı zamanda İznik Zeytin Kooperatifi’ni temsil eden Başkan Asa’nın yönetim kurulu ise şu isimlerden oluştu: Başkanvekili Ali Yıldız (Mudanya), Osman Bostancı (Gemlik), Kemal Dinç (Mürefte), Enis Edin (Edincik), Mustafa İlgen (Erdek), İsmail Acar (Genel Müdür).

Ana sözleşme gereği 4 yılığına seçilen Marmarabirlik Başkan ve Yönetim Kurulu üyelerinin 2026 yılına kadar görev yapacağı kaydedildi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.