Dolar 32,5272
Euro 34,7165
Altın 2.486,81
BİST 9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Afyon 21°C
Parçalı Bulutlu
Afyon
21°C
Parçalı Bulutlu
Cum 12°C
Cts 18°C
Paz 18°C
Pts 24°C

Manisa Büyükşehir Gördesli üreticilere gübrelerini teslim etti

Manisa Büyükşehir Gördesli üreticilere gübrelerini teslim etti
2

Manisa Büyükşehir Belediyesi, üreticilere destek amacıyla hazırladığı proje kapsamında 291 tonluk gübre dağıtımını sürdürüyor. Gördes ilçesinde düzenlenen törenle yaklaşık 20 ton gübre Gördesli üreticilere teslim edildi.

Kurumsal Web Tasarım

MANİSA (İGFA)- Manisa Büyükşehir Belediyesi tarafından tarımsal üretime destek olmak amacıyla hazırlanan 291 tonluk gübre desteği projesi kapsamında, üreticilere gübreleri teslim edilmeye devam ediyor. Yüzde 75 Manisa Büyükşehir Belediyesi hibe desteği ile dağıtımı yapılan gübreler Gördes ilçesinde düzenlenen törenle üreticilere teslim edildi. 

Gördes’te düzenlenen üreticilere gübre teslimi töreninde konuşan Ali Öztozlu, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’ün selamlarını getirdiğini belirterek, “Bu Pandemi sürecinde ve yakınımızda devam eden savaş halinde bütün dünya gibi bizde tarımın ve kırsalın ne kadar önemli olduğunu gördük. Atatürk’ün de dediği gibi ‘köylü milletin efendisidir’. Bu sene bizim kırsala ayırdığımız bütçemiz 10 milyondu. Geçtiğimiz hafta Cengiz Ergün başkanımız artı 17 milyon daha destek bütçesi verdi. Toplamda 27 milyonluk tarımsal destekleme bütçesine ulaştık. Bu 17 milyonluk desteğin 3 milyon 122 bin lirası törenini yaptığımız gübreler için kullanıldı. 17 ilçede 291 ton gübre dağıtıldı. Bizim amacımız 30 dönümün altında yeri olan çiftçimizi hedef almaktı. 1-10 dönüm arasına 1 çuval, 10 dönümden sonrası 2 çuval olarak gübre desteğinde bulunuyoruz. Burada dağıtılan gübrenin çuvalı 600 lira. İki çuval gübreye bakıldığı zaman 1200 lira, sadece bunun yüzde 25’i katkı payı alınarak sizlere bunların dağıtımı yapılıyor. Önümüzdeki haftalarda geçen senelerde yaptığımız sirke sineği ile bioteknik mücadele konusunda tarım il ve ilçe müdürlükleri ile ortaklaşa proje olarak 100 bin adet sirke dağıtılacak. Bu 100 binin 10 bini Gördes ilçesine dağıtımı yapılacak. Geçen sene bu sayı 50 bindi 100 bine çıkarıldı. Bu sene 200 damızlık koç dağıttık, TİGEM’e yazışmaları yapıldı bu sayı 500’e çıkarıldı. Toplam 42 bin metre sulama kooperatiflerine boru desteği için ihaleye çıktık, şu anda askıda. Önümüzdeki günlerde yaklaşık 9 milyonluk bütçe de bunu kapsayacak. Sulama kooperatiflerine 42 bin metre boru dağıtacağız. Bu sezon hayvan içme suyu gölet temizlikleri yoğun bir şekilde devam edecek, bununla birlikte yeni gölet yapımları da devam edecek” dedi. 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.