Dolar 32,5998
Euro 34,8142
Altın 2.493,71
BİST 9.478,87
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Afyon 12°C
Hafif Yağmurlu
Afyon
12°C
Hafif Yağmurlu
Cts 18°C
Paz 19°C
Pts 25°C
Sal 25°C

Malatya’da çiftçilere buğday ve arpa tohumu dağıtımı yapıldı

Malatya’da çiftçilere buğday ve arpa tohumu dağıtımı yapıldı
2

Tarım arazilerinin kullanımının etkinleştirilmesi amacıyla ‘Tohum bizden, üretim sizden’ projesi kapsamında Tarım ve Orman Bakanlığı, Malatya Valiliği ve Malatya Büyükşehir Belediyesi organizasyonunda çiftçilere tohum dağıtımı gerçekleştirildi.

Kurumsal Web Tasarım

MALATYA (İGFA)- ‘Tohum bizden, üretim sizden’ projesi kapsamında gerçekleştirilen tören Malatya Büyükşehir Belediye binası arkasında il protokolü ve çiftçilerin katılımıyla yapıldı. Yapılan törende 11.000 dekar alan için hibe destekli 275.7 kg Buğday Tohumu, 5 dekar alan için hibe destekli 126.4 kg Arpa Tohumu dağıtımı yapıldı.

Düzenlenen tören sırasında Tarım ve Orman İl Müdürü Tahir Macit, “Tohum bizden üretim sizden projesi kapsamında Arpa ve Buğday tohumlarını dağıtıyoruz. Projemizle, güz döneminde yağışların az olması nedeniyle toprak telbisinin uygun olmaması sebebiyle ekilemeyen arazilerin ekimini sağlamayı amaçlıyoruz”derken Türkiye Ziraat Odaları Birliği Bölge Koordinatörü Yunus Kılıç, “ Son yıllarda küresel ısınmadan dolayı dünyada tarımda yaşanan afetler, kuraklıklar ve arkasından gelen pandemi süreciyle elbette ki dünyada tarımın ve gıdanın ne kadar önemli olduğu bir kez daha anlaşıldı. Bu anlamda ülke olarak yapılan yatırımlardan dolayı teşekkür ediyorum. Bugün barajlarımız, göletlerimiz varsa bir nebze kuralıktan az etkilenecek durumdayız” dedi. 

Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, “Malatya Büyükşehir Belediyesi olarak suya, ulaşıma, tarıma vermiş olduğumuz desteklerin yanında bir yandan da genel işlerimizi de en iyi şekilde vatandaşlarımıza en kaliteli hizmeti sunma gayreti içerisinde gösteriyoruz. Tarımsal Daire Başkanlığımız ve ilgili Genel Sekreter Yardımcımızın uhdesinde gerçekleştirdiğimiz program çerçevesinde 402 ton tohumluk buğday ve arpayı çiftçilerimize dağıtımını gerçekleştireceğiz. Toplamda 16 bin dekar ekim yapılacak. 11 bin dekarlık alana buğday ve 5 bin dekarlık alana ise arpa ekimi yapılacak. Bugün dağıtımı gerçekleştirilecek olan tohumun verimi oldukça yüksek. Malatya için gerçekleştirilen bir jest. Tohum bizden, ekim, üretim ve toprakta sizden. İnşallah memleketimizin önü aydınlık, berrak ve parlak olacak. Belediye olarak ayrıca ilçelerimizde organik olarak üretilen ürünlerin pazarlanma ve satışının yapıldığı Sümer Park içerisinde bir satış standı oluşturduk. Burada üreticilerimiz üretmiş oldukları ürünleri vatandaşlara sunma imkânına kavuşmuş olacaklar. Bu hizmetlerin yanında milli ürünümüz olan kayısının gerçek değerini bulması için çalışmalar başlattık.

Bu çalışmalar kapsamında Lisanslı Kuru Kayısı Deposu 14 milyon Euro’ya mal oldu. Kayısı Ticaret Merkezi, Buğday Pazarı, Fidancılar Sitesi ve nasip olursa Sanayi Sitesi esnafımız için yeni bir Sanayi Sitesi yapacağız. Ayrıca yaylalara sondajlar açarak yollar yaptık. Hayvancılıkla uğraşan vatandaşlarımız için yaylalara su yalakları yaptık. MASKİ Genel Müdürlüğümüz tarafından 6 bin 686 metre su borusu dağıtımını gerçekleştirdik. Büyükşehir Belediyesi olarak yoğun bir çalışma içerisindeyiz. Durmak yok yola devam diyoruz. Malatya’yı mazisine layık istikbale hazırlama noktasında el ele vereceğiz, gönül gönüle vereceğiz. Birlik beraberlik içerisinde olacağız ve Malatya’yı aydınlık yarınlara ulaştıracağız. Pandemiye rağmen, depreme rağmen Malatya olarak Türkiye’de hizmet noktasında en fazla yatırım yapan belediyeyiz. Biz bu hemşerilerimize en güzel hizmeti en güzel şekilde sunmak mecburiyetindeyiz. Tarımsal alandaki çalışmalarımız ileriki aşamalarda da devam edecektir” ifadelerini kullandı. 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.