Dolar 32,4456
Euro 34,7820
Altın 2.440,03
BİST 9.939,27
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Afyon 25°C
Az Bulutlu
Afyon
25°C
Az Bulutlu
Cts 23°C
Paz 20°C
Pts 19°C
Sal 19°C

Kütahya’da İstiklal Marşı’nın kabulünün 101. yılı kutlandı

Kütahya’da İstiklal Marşı’nın kabulünün 101. yılı kutlandı
2

Türkiye’nin bağımsızlık savaşını ölümsüzleştiren İstiklal Marşı’nın kabulünün 101. yılı Kütahya’da coşkuyla kutlandı. Programa Kütahya Valisi Ali Çelik, Kütahya Milletvekilleri İshak Gazel ve Ceyda Çetin Erenler ile Kütahya Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim Işık ve il protokolü katıldı.

Kurumsal Web Tasarım

KÜTAHYA (İGFA)- Akşemsettin İmam Hatip Lisesi tarafından hazırlanan İstiklal Marşı’nın 101. yılı ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Programı Hezar Dinari Kültür Merkezinde yapıldı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan program, Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Atilla Batur’un ‘Yüreklerde Akif Dillerde Hürriyet’ başlıklı günün anlam ve önemini anlatan konuşmasıyla devam etti.

Akşemsettin İmam Hatip Lisesi öğrencilerinin hazırladığı program izleyicilerden büyük beğeni aldı. İstiklal Marşı’nın 101. yılı ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Programı, ödül töreniyle sona erdi. İstiklal Marşı’nı güzel okuma yarışması, İstiklal Marşı’nı ezbere güzel okuma yarışması, Yüreklerde Akif, Dillerde Hürriyet temalı resim yarışması, Yüreklerde Akif, Dillerde Hürriyet temalı kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri Vali Ali Çelik, Milletvekilleri İshak Gazel, Ceyda Çetin Erenler, Garnizon Komutanı Hv. Tuğg. Necati Gündüz, Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim Işık tarafından verildi.

Öğrencileri tebrik eden Vali Ali Çelik, “İstiklal Marşı’mızın her bir dizesinde bize düşen sorumluluk var. Milletimizin ve bağımsızlığımızın sonsuza kadar var olması için ne gerekiyorsa yapma çabasında olmalıyız” dedi.

Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim Işık, “Bizlere bugün güzel bir gün yaşatan Akşemsettin İmam Hatip Lisesi kadrosuna teşekkür ediyorum. Rabbim sağlık ve sıhhatle    nice kutlamaları nasip eylesin. Rabbim bir daha İstiklal Marşı yazdırmasın” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.