Dolar 32,2734
Euro 34,6419
Altın 2.415,14
BİST 10.045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Afyon 19°C
Az Bulutlu
Afyon
19°C
Az Bulutlu
Cum 15°C
Cts 10°C
Paz 16°C
Pts 20°C

Kütahya’da 2 bin 700 şehidin anıları yaşatılacak

Kütahya’da 2 bin 700 şehidin anıları yaşatılacak
2

Mülkiyeti Kütahya Belediyesi’nde olan Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Kütahya Şube binasının bakım ve onarımının yapılması ve içerisinde 1. Dünya Savaşı Şehitleri Anı köşesinin oluşması için dernek ile Kütahya Belediyesi arasında protokol imzalandı.

Kurumsal Web Tasarım

KÜTAHYA (İGFA) – İmzalanan protokolün manevi değerinin çok yüksek olduğunu belirten Kütahya Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim Işık, iş birliğinin millete bağlılığı artıracak bir altyapı oluşturacağını ifade ederek, “Belediyemiz Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğümüz, dernek başkanımız, yönetimi ve katkıda bulunan tüm şehit ve dul, yetim ailelerimize teşekkür ediyorum. Şehrimize hayırlı olsun” dedi.

Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Kütahya Şube Başkanı Asım Okat ise konuşmasında, başta Belediye Başkanı Işık olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür etti. Okat; “Kütahya’nın en büyük eksiği 1. Dünya Savaşı Kütahya şehitleri ile ilgili herhangi bir anı köşesi, müze ve dokümanın yer almamasıdır. 5 yıldır arşivlediğimiz yaklaşık 2 bin 700 Kütahyalı şehidimizi anı köşemizde gelecek nesillere tanıtmak ve anılarını yaşatmak için bu köşeyi oluşturacağız. Başkanımız bu noktada bize çok büyük destek sağladı. Herkese teşekkür ederim” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.