Dolar 32,3663
Euro 34,7928
Altın 2.393,37
BİST 10.268,12
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Afyon 15°C
Hafif Yağmurlu
Afyon
15°C
Hafif Yağmurlu
Cts 13°C
Paz 16°C
Pts 19°C
Sal 22°C

Koronada korkutan ihtimal! Ölümcül süper varyant geliyor

Koronada korkutan ihtimal! Ölümcül süper varyant geliyor
2

Koronada korkutan ihtimal! Ölümcül süper varyant geliyor… Dünyayı etkisi altına alan ve dünyanın gündeminden düşmeyen koronavirüs, ölümlere yol açmaya devam ediyor. Virüsün mutasyona uğramasından sonra ortaya çıkan Alfa, Delta, Beta ve Gama gibi varyantların ardından daha da ölümcül olabilecek bir varyanttan söz ediliyor. İngiltere’de bilim kurulu üyeleri varyantların birkaçının birleşmesiyle bir “süper varyant”ın ortaya çıkabileceği konusunda uyarıda bulundu.

Kurumsal Web Tasarım

Virüs can almaya devam ediyor. Salgına karşı aşılama çalışmaları devam ederken, vaka sayılarının düştüğü ülkelerde yeniden yükseliş görülmesi paniğe yol açtı. Uzmanlar da yeni varyantlarla birlikte salgının daha da kötü bir hal almasından endişeleniyor.

Yeni ölümcül varyant tehdidi

İngiltere’de Bilimsel Danışma Grubu’nca yeni açıklanan belgeler, gelecekte ortaya çıkan yeni bir koronavirüs varyantının yüzde 35’lik ölüm oranına sahip olan MERS kadar ölümcül bir etkisi olabileceği yönünde uyarıda bulundu.

Bilim insanları, gelecekte ortaya çıkabilecek potansiyel senaryoları inceleyen bir makalede süper mutant tehdidini açıkladı.

Süper varyant

Bütün varyantlar birleşebilir

Uzmanlar, Beta varyantının daha bulaşıcı Alfa, Gama veya Delta varyantlarıyla birleşmesi ile birlikte ortaya çıkabilecek aşılara dirençli bir varyantın olabileceğini açıkladı. “Rekombinasyon” olarak bilinen bu süreç ise artan ölüm oranları nedeniyle sağlık sistemlerinin zorlanmasına hatta çökmesine bile neden olabilir.

”Kontrolsüz yayılma başka bir varyanta yol açabilir”

İngiltere’de Tüm Partiler Parlamento Grubu’nun koronavirüs ile ilgili başkan yardımcısı Dr. Philippa Whitford konuya ilişkin yaptığı bir açıklamada şunları kaydetti:

“SAGE tarafından yapılan değerlendirme, bu virüsü henüz yenemediğimiz gerçeğini ortaya koyuyor. İngiltere bu hafta ilk aşı dozlarını yoksul ülkelere bağışladı. Ancak bilgi ve teknoloji paylaşımı yoluyla küresel üretimde hızlı bir artış olmadıkça, dünyayı aşılamak ve pandemiyi sona erdirmek mümkün olmayacak. Daha sıkı sınır kontrol önlemleri olmadan aşıya dirençli varyantları ithal etme riskini alıyoruz. Burada kontrolsüz yayılma başka bir varyanta yol açabilir” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.