Dolar 32,3266
Euro 35,0806
Altın 2.300,55
BİST 9.049,05
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Afyon 20°C
Az Bulutlu
Afyon
20°C
Az Bulutlu
Cum 23°C
Cts 23°C
Paz 23°C
Pts 24°C

Konya depremzede çocukların yüzünü güldürüyor

Konya depremzede çocukların yüzünü güldürüyor
2

Konya Büyükşehir Belediyesi’nin depremden etkilenen çocuklara destek olmak için düzenlediği etkinlikler Gaziantep’in ardından Hatay ve Kahramanmaraş’ta çocuklarla buluştu.

Kurumsal Web Tasarım

KONYA (İGFA) – Konya Büyükşehir Belediyesi’nin depremin etkilediği 11 şehirde çocukların psikolojisine destek olmak için düzenlediği etkinlikler devam ediyor.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Konya olarak deprem felaketlerinden sonra tüm imkanları seferber ederek Hataylıların yanında olduklarını belirterek, bir taraftan da depremzede çocuklar için etkinlikler düzenlediklerini söyledi.

Bu kapsamda Konya Bilim Merkezi Bilim TIRI’nın Hatay’da çocuklarla buluşmaya devam ettiğini kaydeden Başkan Altay, Konya Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu’nun depremden etkilenin 11 şehirde çocuklar için çok sayıda etkinlik yaptığını vurguladı. Başkan Altay, “Etkinliklerimiz Gaziantep’in Islahiye ve Nurdağı ilçelerinden sonra Hatay ve Kahramanmaraş’taki depremzede çocuklarımızla buluştu. Depremin vurduğu 11 ili dolaşacak etkinlikler çocuklarımızın yüzünde biraz da olsa tebessüm oluştursun istiyoruz. Afetin neden olduğu psikolojik yıkımdan kurtarmak için hazırladığımız etkinlikleri çocuklarımız çok sevdi. Onların yüzünün gülmesi için ne gerekiyorsa yapmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

Gaziantep’in Islahiye ve Nurdağı ilçelerinde başlayan Hatay ve Kahramanmaraş’ta devam eden etkinlikler; Adıyaman, Malatya, Elazığ, Diyarbakır, Şanlıurfa, Kilis, Osmaniye ve Adana’da da depremzede çocuklarla buluşacak. Etkinlikler kapsamında; Niloya ve Kukuli müzikalleri, yüz boyama etkinlikleri, ahşap boyama, seramik boyama, şişme oyun parkı, çocuk alanları oluşturulurken; çocuklara çeşitli oyuncaklar, balon, forma ve atkı hediye ediliyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.