Dolar 32,4956
Euro 34,5602
Altın 2.497,44
BİST 9.548,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Afyon 23°C
Az Bulutlu
Afyon
23°C
Az Bulutlu
Çar 22°C
Per 20°C
Cum 13°C
Cts 17°C

Konya adım adım Hatay’ı suyla buluşturuyor

Konya adım adım Hatay’ı suyla buluşturuyor
2

Hatay HATSU’nun altyapı bilgilerini KOSKİCBS’ye entegre eden Konya Büyükşehir Belediyesi’nin Hatay’da yürüttüğü altyapı çalışmaları kapsamında arıza, bakım ve onarım gerektiren su şebeke hatları kontrol altına alındı.

Kurumsal Web Tasarım

KONYA (İGFA) – Konya Büyükşehir Belediyesi KOSKİ Genel Müdürlüğü, depremden büyük zarar gören Hatay’da mevcut su şebekesi ve ana isale hatlarında bakım-onarım çalışmalarını yoğun bir şekilde sürdürüyor. İçme suyu temini için deprem bölgesinde hayatın normale dönebilmesi için 7/24 esasına göre çalışan ekipler, ana şebeke hatlarındaki arızalara da anlık olarak müdahale ediyor.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Hatay’ın her noktasında bir damla su için mücadele verdiklerini belirterek, ana isale hattındaki arızaları anında giderdiklerini ifade etti.

Yıldırımtepe, Sakarya, Modenevler, Gültepe, Esentepe, Saraykent, Pınarbaşı, Doğanköy, Arpahan mahalleleri ile Atatürk Bulvarı, Yavuz Sultan Selim Caddesi, İskenderun Sahil Yolu, Espa Yolu, İskenderun Adalet Sarayı önü ve Antakya Mustafa Kemal Üniversitesi’nde arıza, bakım ve onarım çalışmalarının tamamlanarak bölgenin kontrol altına alındığını belirten Başkan Altay, “Depremin ilk anından itibaren tüm gücümüzle Hatay’dayız. Şehrin altyapısını elden geçirip eksiklerini gideriyor ve hayatın normal akışına dönmesi için canla başla çalışıyoruz. Alanında uzman teknik ekibimiz ve belediyecilik hizmetlerinde edindiğimiz tecrübe ile tüm zorluklara rağmen adım adım Hatay’ı suyla buluşturuyoruz” dedi.

Konya Büyükşehir Belediyesi KOSKİ Genel Müdürlüğü ekiplerinin sahada altyapı kavramına giren tüm hizmetleri yeniden işlevsel hale getirmeye çalıştığını kaydeden Başkan Altay, ekiplerin kayıp şebeke vanalarını bulup aktif hale getiriyor; eskimiş, zarar görmüş boruları yenileriyle değiştirildiğini belirterek, “Canlı hattın devamını sağlamak, hattı deplase etmek, körlemek veya bölgesel tamir işlemlerini yapmak için de gece gündüz demeden çalışıyorlar. Emeklerinden dolayı hepsine çok teşekkür ediyorum” dedi.

Konya Büyükşehir Belediyesi, Konya ilçe belediyeleri ile birlikte Hatay’da 738 araç, 2.692 personelle konteyner kent yapımı, arama kurtarma, su temini, mobil mutfak, ekmek fırını, mobil haberleşme gibi alanlarda çalışmalarını sürdürüyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.