Dolar 32,5044
Euro 34,9180
Altın 2.431,84
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Afyon 22°C
Hafif Yağmurlu
Afyon
22°C
Hafif Yağmurlu
Sal 21°C
Çar 20°C
Per 17°C
Cum 15°C

KODA’dan 23 Nisan bağış çağrısı: Çocuğun iyi olması etrafındaki yetişkinlere bağlı

KODA’dan 23 Nisan bağış çağrısı: Çocuğun iyi olması etrafındaki yetişkinlere bağlı
2

Köy Okulları Değişim Ağı Derneği (KODA), 23 Nisan için yaptığı paylaşımlarda çocukluğun uzun bir yolculuk olduğunu ve bu yolda en büyük destekçilerinin de etrafındaki yetişkinler olduğunu söyledi.

Kurumsal Web Tasarım

İSTANBUL İGFA-  2016 yılında kurulan KODA, köylerde okuyan çocukların eğitim hayatı boyunca en önemli ve uzun soluklu destekçisi olan öğretmenlerle yola çıktı. Köy öğretmenlerinin köylerde yalnızlık çekmesi, köyün koşullarına ilk atandığı zaman hakim olamaması, diğer meslektaşlarıyla iletişiminin daha az olması gibi sorunlara çözüm bulmak için çalışan KODA, öğretmenlere yönelik 4 ayrı faaliyet düzenledi. 

Öğretmenlerin kendi bölgelerindeki köy öğretmenleriyle bir araya gelerek eğitimler aldığı Öğretmen Toplulukları Programı, deneyimli köy öğretmenlerinin mesleğinin başındaki köy öğretmenlerine mentorluk desteği verdiği Köy Öğretmenleri El Ele Programı, öğretmenlerin “Müzik ve Hareket” ve “Pedagoji ve Öğrenme” alanlarında 2 yıl boyunca uzmanlık kazandığı Öğrenme Yolculukları Programı, yaz dönemi gerçekleştirilen 1 haftalık kamplardan oluşan ve köy öğretmenlerinin desteklendiği içeriklerden oluşan Temel Eğitim Programı KODA’nın öğretmenlerle yürüttüğü faaliyetler arasında yer aldı.  Aynı zamanda henüz mesleğe adım atmamış, eğitim fakültelerinde okuyan öğretmen adaylarıyla “Köye İlk Adım” adındaki programını yürüten KODA, genç öğretmenleri daha atanmadan köydeki yaşama ve koşullara alıştırıyor.

KODA bu programlarla öğretmenleri güçlendirmeyi, bu sayede köylerdeki çocuklara daha iyi bir eğitim imkanı sunmayı amaçlıyor. Ailelerin de köyde eğitim yolculuğunda çok önemli bir paydaş olduğunu söyleyen KODA, geçtiğimiz yıl başlattığı Kırsalda Aile Çalışmaları Programı ile köylerdeki aileleri de güçlendiriyor. Bursa ve Hatay’da yüz yüze, diğer şehirlerde telekonferans yoluyla gerçekleştirilen eğitimlerde köylerdeki anne-babalar çocuk gelişimi, çocuklarla iletişim, dijital araçların doğru kullanımı gibi konularda bilinçlenerek eğitim yolculuğunda çocuğu daha iyi destekleyebiliyorlar. KODA bugüne kadar 4 binden fazla öğretmen ve öğretmen adayı, 600’den fazla anne ve baba sayesinde köylerde okuyan 45 binden fazla çocuğa ulaştı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.