Dolar 32,5224
Euro 34,8341
Altın 2.474,48
BİST 9.530,47
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Afyon 20°C
Az Bulutlu
Afyon
20°C
Az Bulutlu
Cum 13°C
Cts 18°C
Paz 18°C
Pts 21°C

Kocaeli’de kimya öğretmeni bilim ile sanatı birleştirdi

Kocaeli’de kimya öğretmeni bilim ile sanatı birleştirdi
2

Kocaeli’de Kartepe Ertuğrulgazi Anadolu Lisesi Kimya Öğretmeni, kimya öğretiminde kalıcı öğrenmeyi sağlamak adına dersi tiyatral olarak sahneye taşıdı.

Kurumsal Web Tasarım

KOCAELİ (İGFA) – Kocaeli’de Kartepe Ertuğrulgazi Anadolu Lisesi Kimya Öğretmeni Hafize Karaçam yaptığı projelerine bir yenisini daha ekledi. Drama etkinliğini kullanarak kimya öğretiminde kalıcı öğrenmeyi sağlamayı amaçladı.

“BİR KİMYACI veya SİMYACIYI OYNA!”adlı ulusal ve uluslararası ortakları olan projenin kurucu ortağı olan Kartepe Ertuğrulgazi Anadolu Lisesi, projeye katılımcı okulların farklı simyacı veya kimyacı seçmelerini sağlayarak içeriğin kapsamını büyüttü. Öğrencilerin bilimsel gelişim süreçlerini farketmelerini, öğretmen-öğrenci işbirliğiyle drama metninin yazımını sağlamayı, yazılan metinlerin drama gösterisi şeklinde sahnelenip çekilen videoların sisteme yüklenerek sanal tiyatro festivalinin oluşturulmasını ve dijital kitap haline getirilmesini, bilim ve sanat etkinliklerinin harmanlanmasını hedeflediklerini belirten Kimya Öğretmeni Hafize Karaçam, kimyanın babası ünvanının sahibi Antoine Lavoiser ile öğrencileri tanıştırmak istediğini anlattı.

Projenin hayat bulmasının, sahnelenmesinin arkasında tek kelimeyle çokça emek, gayret ve çaba olduğunu ifade eden Karaçam, “Öğrencilerimi yürekten tebrik ediyorum. Bu süreçte okul müdürümüz Sayın Mesut Tekin’e de projemiz kapsamında vermiş olduğu destekten ötürü ayrıca teşekkür ederim” dedi. Bilim ile sanatı birleştiren projenin diğer kurucu ortak Mehtap Yılmaz Özgün’e de çabalarından ötürü teşekkür eden KARAÇAM; başarı ekip işidir, bu sebeple Romanya’dan, İskenderun’dan, Trabzon’dan, Gürcistan’dan ve Erzurum’dan projemize katılan tüm ortakları kutladı.

Okul Müdürü Mesut Tekin ise projesi ile tiyatronun sadece edebiyat için geçerli olmadığını her yerde kullanılabileceğini de göstermiş olduğunu söyledi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.