Dolar 32,3190
Euro 35,1206
Altın 2.301,92
BİST 9.053,72
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Afyon 20°C
Az Bulutlu
Afyon
20°C
Az Bulutlu
Cum 23°C
Cts 23°C
Paz 23°C
Pts 24°C

Kocaeli USTAM’da ilk mezunlar iş başı yaptı

Kocaeli USTAM’da ilk mezunlar iş başı yaptı
2

USTAM Projesi’nde eğitimini başarıyla tamamlayıp iş sahibi olmaya hak kazanan 13 kursiyere sertifikaları Başkan Büyükakın’ın katıldığı törende verildi.

Kurumsal Web Tasarım

KOCAELİ (İGFA)- Kocaeli’de istihdamın yeni adresi olan USTAM Kocaeli Projesi ilk meyvelerini verdi. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin piyasanın ihtiyaç duyduğu alanlarda gençlere mesleki ve teknik beceriler kazandıran ve onları iş hayatında bir adım öne çıkaran USTAM projesinde ilk işbaşılar Gebze Organize Sanayi Bölgesi’nde faaliyet gösteren Torun Bakır’da gerçekleşiyor. ‘USTAM Kocaeli Projesi’ kapsamında Torun Bakır Alaşımları Metal San. ve Tic. A.Ş. işbirliği ile açılan CNC Freze Operatörlüğü eğitim programını başarıyla tamamlayıp sertifika almaya hak kazanan 13 kursiyer, Torun Bakır A.Ş.’de istihdam edilerek işbaşı yapacak.

Nitelikli eleman ihtiyacını karşılamak üzere başlattıkları projenin meyvelerini toplamanın gurur verici olduğunu söyleyen Başkan Büyükakın, “Biz Büyükşehir Belediyesi ve diğer paydaşlarla bu işe katalizör olalım dedik. Proje kapsamında belli meslek grupları tespit edildi. Arkadaşlarımız bunun üzerinde uzun uzun çalıştılar. Ana mantık şuydu, nitelikli istihdam için gayret sarf eden, ben nitelikli
eleman olmak istiyorum diyen ama bu kalifikasyonları kazanmamış gençlerimize böyle bir imkan sunalım. Bunun için üniversitemizle, OSB’lerimizle ve odalarımızla bir araya gelelim ve belli alanlarda eğitimler verelim. Bütün bu eğitim masraflarını biz karşılayalım ama istihdam garantisi isteyelim demiştik. İşte bugün bunun ilk meyvesini topluyoruz” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.