Dolar 32,3374
Euro 34,8108
Altın 2.390,60
BİST 10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Afyon 15°C
Hafif Yağmurlu
Afyon
15°C
Hafif Yağmurlu
Cts 12°C
Paz 17°C
Pts 19°C
Sal 22°C

Kocaeli Gölcük’te geleneksel festival başladı

Kocaeli Gölcük’te geleneksel festival başladı
2

[ad_1]

Kurumsal Web Tasarım

KOCAELİ (İGFA) – Gölcük Belediyesi tarafından sanata değer katacak olan El Sanatları Festivali, geleneksel el sanatlarının usta isimleri Gölcük’te bir araya geldi.

Türkiye’nin dört bir yanından gelen sanatçıların el emeği göz nuru eserlerinden oluşan sergilerin yer aldığı festival düzenlenen törenle başladı. Törene; AK Parti Kocaeli Milletvekili Radiye Sezer Katırcıoğlu, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Mustafa Soydabaş, Gölcük Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer, AK Parti İlçe Başkanı Çetin Seymen, İl Kültür Ve Turizm Müdür Vekili Ayhan Zeren, Gölcük Halk Eğitim Müdürü Necmettin Türkmen, geleneksel el sanatlarının usta isimleri, sanatçılar ve vatandaşlar katıldı.

DEĞİRMENDERE FESTİVAL ALANINA DÖNÜŞTÜ

Açılışta konuşan Gölcük Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer, “Gölcük’ün adının sanat, kültür ve sporla duyurulması adına yapılan etkinliklerden birini daha gerçekleştiriyoruz. Türkiye’nin dört bir yanından gelerek el emeği ürünlerini sergileyen ve atölye çalışmalarında verdikleri bilgilerle geleneksel el sanatlarının yaşatılmasına katkı sunan tüm katılımcılara, usta öğreticilere ve emeği geçenlere teşekkür ederim” dedi.

Konuşmaların ardından Gölcük Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer ve beraberindekiler; festival alanındaki stantları gezerek el emeği göz nuru eserler hakkında bilgiler aldılar. Kültür ve sanat paylaşımı adına önemli bir buluşma olan festival; Geleneksel el sanatları stantlarının yanı sıra, teknik paylaşım atölyeleri, tiyatro gösterileri ve müzik dinletileri ile 11-12-13 Ağustos tarihleri arasında Gölcük’te sanat dolu 3 gün yaşatacak. Festivale katılan ziyaretçiler, düzenlenen atölyeler ile geleneksel el sanatları hakkında bilgiler edinebilecek.

[ad_2]