Dolar 32,3786
Euro 34,7343
Altın 2.428,12
BİST 9.973,47
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Afyon 21°C
Hafif Yağmurlu
Afyon
21°C
Hafif Yağmurlu
Sal 20°C
Çar 20°C
Per 18°C
Cum 15°C

Kocaeli Büyükşehir’den ayçiçeği üreticisine gübre desteği

Kocaeli Büyükşehir’den ayçiçeği üreticisine gübre desteği
2

Başkan Büyükakın, çiftçilere verdiği müjdelere bir yenisini ekleyerek, yağlık ayçiçeği yetiştiriciliği yapan üreticilere gübre desteği verileceğini açıkladı.

Kurumsal Web Tasarım

KOCAELİ (İGFA)- Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, sıvıyağ üretiminin artırılması ve tarımsal üretimin kesintisiz devam etmesi için hayata geçirdiği “Ayçiçeği Yetiştiriciliğini Destekleme Projesi” kapsamında, çiftçilere yağlık ayçiçeği gübresi desteği sağlayacak. Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın, tarımsal kalkınma hamleleriyle hayata geçirdiği çok sayıda projeyle tarıma ve üreticilere destek olmaya ve çiftçilerin yüzünü güldürmeye devam ediyor. Bir müjde daha veren Başkan Büyükakın, yağlık ayçiçeği üreticilerinin gübrelerinin Büyükşehir tarafından sağlanacağını duyurdu.

BÜYÜKŞEHİR ÜRETİCİNİN YANINDA

Başkan Büyükakın, tarımda katma değeri yüksek ürünlerin yetiştirilmesi ve sıvıyağ üretimine artırılması amacıyla yağlık ayçiçeği yetiştiriciliği yapan tüm çiftçileri destekleyeceklerini belirtti. Ayçiçeği ekim alanlarının yüzde 73’ünün Trakya ve Marmara bölgesinde bulunduğunu aktaran Büyükakın, destekleme
projesi ile bölgedeki ayçiçeği tarım alanlarının miktarı ve birim alan veriminin arttırılmasının hedeflendiğini dile getirerek, “Bu kapsamda çiftçilerimize bir müjde daha veriyoruz. Yağlık ayçiçeği üretimi yapan üreticilerimize gübre desteği sağlayacağız. Hayırlı olsun.” diye konuştu.
 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.