Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Afyon 21°C
Hafif Yağmurlu
Afyon
21°C
Hafif Yağmurlu
Paz 22°C
Pts 17°C
Sal 21°C
Çar 20°C

KKTC’de ‘Güzel Sanatlar Ocak’ sergisi

KKTC’de ‘Güzel Sanatlar Ocak’ sergisi
2

Resim, heykel, seramik ve baskı resimlerden oluşan “Güzel Sanatlar Ocak Sergisi”, KKTC Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Hasan Taçoy’un katılımıyla Yakın Doğu Üniversitesi Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi Sergi Salonu’nda açıldı.

Kurumsal Web Tasarım

KKTC (İGFA) – Yakın Doğu Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi öğretim elemanlarının, Kıbrıs Modern Sanat Müzesi için özel olarak hazırladığı 42 eserden oluşan “Güzel Sanatlar Ocak Sergisi”, KKTC Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Hasan Taçoy tarafından Yakın Doğu Üniversitesi Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi Sergi Salonu’nda açıldı.

Kıbrıs Modern Sanat Müzesi’nin 407’nci sergisi olan ve Yakın Doğu Üniversitesi’nin ödüllü sanatçı akademisyenlerinin resim, heykel, seramik ve baskı resimlerinden oluşan eserleri bir araya getiren sergi, 06 Mayıs’a kadar ücretsiz olarak ziyaret edilebilecek.

Güzel Sanatlar Ocak Sergisi’nin açılışında konuşan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Hasan Taçoy, Yakın Doğu Üniversitesi Kurucu Rektörü Dr. Suat Günsel’in öğrencilik yıllarından hocası olduğunu vurgulayarak başladığı konuşmasında, Dr. Suat Günsel’i her zaman bu ülke için yeni ufuklar açan insanlardan biri olarak tanımladı.

Yakın Doğu Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Erdal Aygenç ise, “Yakın Doğu’nun inşa ettiği her başarının harcında büyük bir emeğin yanı sıra, aşk vardır. O nedenle, bugünkü konuşmamı sanat ve aşk üzerine temellendirdim” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.