Dolar 32,5093
Euro 34,9823
Altın 2.421,72
BİST 9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Afyon 22°C
Açık
Afyon
22°C
Açık
Cum 25°C
Cts 25°C
Paz 22°C
Pts 22°C

Kızılay’ın sıcak yemeği 40 milyon tabağı geçti

Kızılay’ın sıcak yemeği 40 milyon tabağı geçti
2

Kızılay, 11 ilde şiddetli olarak hissedilen 7.6 ve 7.7 büyüklüğündeki iki depremin ardından yaraları sarmaya devam ediyor.

Kurumsal Web Tasarım

ANKARA (İGFA) – Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesi merkezli ve Elbistan ilçesi merkezli gerçekleşen depremlerin ardından afet bölgesinde iyileştirme çalışmaları devam ediyor.

Depremzedeler için ilk günden bu yana sahada her ihtiyaca cevap vermek için seferber olan Kızılay, bin 500 den fazla profesyonel çalışan ve 5 bine yakın gönüllüsü ile hizmete devam ediyor.

Kızılay koordinasyonunda yürütülen beslenme gurubu üyeleriyle birlikte verilen sıcak yemek sayısı 40 milyon tabağı geçti. Kızılay, beslenme faaliyetlerinin yanı sıra diğer alanlarda da destekleyici faaliyetlerine devam ediyor.

86 ikram aracı, 356 mobil mutfak, 41 mobil fırın, 22 sahra mutfak ve 330 hizmet aracı olmak üzere bölgede toplamda 835 araçla hizmet veren Türk Kızılay, afet bölgesinde bulunan 5 aşevinden afetzedelere düzenli olarak yemek çıkarıyor.

Kızılay koordinesindeki Afet Beslenme Grubu şimdiye kadar yaklaşık 7,6 milyon kişilik çorba, 40 milyon kişilik 3 öğün sıcak yemek ve 43 milyon adet ekmek dağıtıldığı kaydedildi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.